SON DAKİKA
Hava Durumu

24 Haziran'da neler yaşanacak, önce hani pusuladan sayım başlayacak? 13 maddede 24 Haziran

24 Haziran seçimlerinde oy verme işleminin tamamlanmasının ardından, önce cumhurbaşkanı seçi

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2018 10:02
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2018 11:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
24 Haziran'da neler yaşanacak, önce hani pusuladan sayım başlayacak? 13 maddede 24 Haziran

24 Haziran seçimlerinde oy verme işleminin tamamlanmasının ardından, önce cumhurbaşkanı seçimine ait oy pusulalarının sayım ve dökümü yapılacak.
 

ürkiye, 24 Haziran'da sandık başına gidecek. Cumhurbaşkanı Seçimi ile 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde yurt içinde 56 milyon 342 bin 263 oy kullanılacak. Türkiye genelinde seçmenler, saat 08.00-17.00 saatleri arasında sandık başına gidecek. Ancak, saat 17.00'ye geldiği halde, sandık başında oylarını vermek üzere bekleyen seçmenler, başkan tarafından sayıldıktan sonra sıra ile oylarını kullanabilecek.


Seçmenler oy verme günü, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı, nüfus cüzdanı, geçici kimlik belgesi, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgeyi yanında bulunduracak. Seçmen bilgi kağıdı gelmeyen kayıtlı seçmenler, bu belgelerden birisiyle oy kullanabilecek.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.