SON DAKİKA
Hava Durumu

3 günlük sokağa çıkma yasağını Erdoğan duyurdu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kritik Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Haftasonu devam eden sokağa çıkma sınırlamasını bayram sonuna kadar devam ettirmeyi düşünüyoruz. 1 Mayıs gece 00:00'dan başlayarak 1, 2, 3 Mayıs'ta sokağa çıkma sınırlamasını uygulayacağız" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2020 21:39
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2020 23:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
3 günlük sokağa çıkma yasağını Erdoğan duyurdu!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkanlığında toplandı. Daha önce dört kez telekonferans yöntemiyle gerçekleşen kabine toplantısı, bugün de aynı yöntemle yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıya, çalışmalarını sürdürdüğü İstanbul'daki Tarabya Huber Köşkü'nden katıldı. Toplantının ardından kamuoyuna açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:

Ramazan ayının birliğimizin, beraberliğimizin güçlendirmesini temenni ediyorum. 

Ramazan'ın sonunda inşallah çifte bayram yapmayı niyaz ediyoruz. Mücadelemizin somut neticelerini aldığımız günlere girdik. Hasta ve ölüm sayımız günden güne azalıyor. Türkiye toplam hasta sayısına göre ölüm oranı bakımından da en iyi ülke durumundadır. 

Yurt dışında yerleşik olmayan 40 bine yakın vatandaşımızı ülkemize getirdik.

59 ayrı ülkeden 25 bin vatandaşımızı da ülkemize getiriyoruz. 

İsveç'te salgın hastalığa maruz kalmasına rağmen tedavi edilmeyen vatandaşımızı kızının çağrısın kulak vererek ülkemize getirdik. Ankara'da tedavisi yapılıyor. İnşallah sağlıkla evine göndereceğiz. 

Avrupa ve ABD'de durumları pek çok ağır hastanın sigortası olmadığı veya hastanede kapasitesi yetmediği için kendi hallerine terk edildiği bilinen bir gerçektir. Hiçbir insanımız sahipsiz bırakılmamıştır.

Yıllarca ülkemizin sağlık sistemini ve altyapısını eleştirenler ortaya çıkan tablo karşısında umarım biraz  mahcup olmuşlardır.

Bu zorlu süreçten alnımızın akıyla çıktık. Bugüne kadar 55 farklı ülkeye malzeme desteği verdik. Dost ve kardeş toplumlara yardımcı olduk.

ABD'ye maske, yüz koruyucu, siperlik, tulum ve dezenfektandan oluşan yardımı yarın göndereceğiz.

Geçtiğimiz hafta perşembeden pazara kadar 31 ilimizde uyguladığımız sokağa çıkma kısıtlamasında gösterdiğiniz hassasiyet için teşekkür ediyorum.

Salgının kontrol altına alınmasında okullar, kimi işletmeler ve spor tesisleri gibi yerlerin ara vermesi etkili olmuştur. Bu gidişat için, hafta sonu kısıtlamasını bayram sonuna kadar sürdüreceğiz. 

1, 2 VE 3 MAYIS'TA SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI

Salgının kontrol altına alınmasında insanların kalabalık halde bulunduğu alanlarda ara verilmesinin büyük katkısı olmuştur. Ülkemizdeki bu güzel gidişi devam ettirmek için hafta sonu uygulamasını Bayram sonuna kadar sürdürmeyi istiyoruz. Bu hafta sonu da 31 ilimizde 3 gün süreyle sokağa çıkma sınırlandırmasını uygulayacağız. Önümüzdeki olumlu tablonun sürmesi halinde ülke genelinde hayatı normale döndürmek için planlama hazırlıyoruz. Hangi alanda hangi tarihte adımların atılacağı bu programı sizlerle paylaşacağız. Marketler cuma günü saat 09.00 14.00 arasında açık olacak.

ÇİFTÇİLERİN KREDİLERİ ÖTELENİYOR

Çiftçilerimizin Mayıs ve Haziran aylarında Ziraat ve Tarım kooperatiflerine ödemesi gereken kredileri 6 ay öteliyoruz. Attığımız her adımı sağlıkla önceliklerimizden taviz vermeden hayata geçireceğiz. Tüm bakanlıklarımız kendi sorumluluklarını ve hazırlıklarını sürdürüyor. Ekonomik istikrar kalkanı toplam kapsamında 200 milyar lirayı buldu. Böylece sıkıntılı dönemlerinde milletimizin yanına olduğunu gösterdik. Esnaflarımıza yaklaşık 8,4 milyar liralık finansman tahsisi yapıldı. İşten çıkarmayı 3 ay süreyle kısıtlandırarak istihdamı korumaya aldık. Ücretsiz izne çıkartılan veya sözleşmesi feshedilen çalışanlara bin 177 lira destek sağlamaya başladık.

Verdiğimiz destekler 200 milyar lirayı buldu. Milletimizin her kesiminin yanında olduğumuzu gösterdik. 

4 milyon 400 bin haneye 1000'er lira nakit desteği verdik. Başvuran ve ihtiyaç sahibi olan herkese üçüncü bir destek paketi devreye aldık. Başvurular 4,5 milyonu bulmuştur. 

Başlattığımız kampanyada 1 milyar 850 milyon lira toplanmıştır.

Avrupa'daki toplam yoğun bakım kapasitesine tek başımıza sahip olmamış olsaydık salgını bu derece soğuk kanlılıkla karşılayamazdık. 1 milyona yakın sağlık çalışanımızın desteği olmasaydı, bakım evlerinde diğer yerlerde Avrupa'daki gibi acı görüntüler görebilirdik.

Bu örnekleri eğitimden ulaşıma her alana teşbih etmek mümkündür. Tüm bu başarıları attığımız her adımda yapılan işlere katkı vermek yerine takoz olmayı kendine misyon elde edinmiş bir muhalefet anlayışına rağmen elde etmiş olmamızdır. 

YALANLAR DEVAM EDİYOR

CHP'nin başını çektiği bu anlayış hep uzlaşma yerine çatışmayı birlik beraberlik yerine bölücülüğü, müsamaha yerine kin ve nefret körüklemeyi esas almıştır. Yalanlar silsilesi devam ediyor. Bir taraftan talimat vermedim diyor, ilçe başkanı da aldığı talimat gereği oraya gittiğini ve fotoğraf çektiğini söylüyor. Ayrıca Adana'daki dev hastane yaptığı söylüyor. Ya Adana böyle bir şey söz konusu değil ki. Adana şu anda zaten hastane yatak kapasitesiyle doygun şehirlerimizden bir tanesi. Sahra hastanesi dediler. Gidip dedin bakın orada öyle bir şey var mı?

DİYANET İŞLERİ BAŞKANIMIZIN SÖYLEDİKLERİ DOĞRUDUR

Bu zihniyetin bir başka yansımasını da Diyanet İşleri Başkanımızın İslam'a ve Kuran'a yaptığı değerlendirmelere gösterilen tepkilerde görmek mümkündür. Diyanet İşleri Başkanlığı, devletin bir kurumudur. Ve başkanımız bir açıklama yaptı. Bu açıklamasıyla sadece inancının, ilminin, yürüttüğü görevin yerine getirmiştir. Söyledikleri de sonuna kadar doğrudur. Kendini bu sıfatlarla tanımayanlar için söz konusu ifadeler sadece bir görüşten ibarettir. Burada şu gerçeği çok net görmemiz lazım. Ülkemizde eğer İslam adına konuşması gereken biri varsa Diyanet işleri Başkanlığıdır. Ve Diyanet İşleri Başkanımız da herhangi bir konu dini noktada olduğunda çıkar hutbelerinde, nasihatlarinde gerekse kendilerini ziyarete gelenlere anlatma yetkilidir. Kalkıp bu Ankara Barosu'nun yetkisinde olan bir konu değildir. Herkes yerini haddini bilecek. Zira Diyanet İşleri Başkanımıza yapılan saldırı devletimize yapılan bir saldırıdır.

Artık tünelin ucu Allah'ın izniyle görüldü. İnanıyorum ki Ramazan Bayramını iki bayram olarak rabbim bize nasip etsin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.