SON DAKİKA
Hava Durumu

4A uydusu için son 9 ay

Türksat Genel Müdürü Özkan Dalbay, TÜRKSAT-4A uydusunun Kasım ayında uzaya fırlatılacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2013 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2013 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türksat Genel Müdürü Özkan Dalbay, TÜRKSAT-4A uydusunun Kasım ayında uzaya fırlatılacağını açıkladı.


 
-

Türksat Genel Müdürü Özkan Dalbay, 2013 yılındaki en önemli hedeflerinin TURKSAT-4A uydusunun fırlatılması olduğunu belirterek, ''Şu anda yaklaşık yüzde 80'i bitti uydunun. 3-4 ay sonra son test başlayacak. Yapısal ve fiziksel entegrasyonlar bitiyor. Daha sonra 3-4 ay son testleri yapıldıktan sonra Kasım ayında uzaya fırlatılacak'' dedi.

TÜRKSAT-4A uydusunun testlerinin tamamlanmasının ardından fırlatılmak üzere Kazakistan'a gönderileceğini ifade eden Dalbay, Kasım ayında da uydunun Kazakistan'daki fırlatma rampasından fırlatılacağını kaydetti.

Türkiye'nin içinde ve dışındaki haberleşme ihtiyaçlarının yüksek düzeyde olduğunu anlatan Dalbay, ''Şu anda gelen talepleri, kendi uydularımızdan çok zor karşılıyoruz. TÜRKSAT- 4A uydusunu fırlatmak için bekliyoruz. Onun akabinde de 2014 yılının Şubat ayında da TÜRKSAT-4B uydusunu fırlatacağız'' diye konuştu.

TÜRKSAT-4A uydusunun 42 dereceye TÜRKSAT-4B uydusunun da 50 dereceye konacağını kaydeden Dalbay, ''50 derecede bugüne kadar hiç bir ülke kendi uydusunu işletmemiş, kiralık uydularla yörünge haklarını koruyoruz'' dedi.

Tamamen yerli uydu geliyor

''2019 yılında dünya nüfusunun yüzde 91'ine kendi uydularımızla internet erişimi sağlama hedefimiz var'' diyen Dalbay, 2017-2018 yıllarında bu hedefe ulaşmayı planladıklarını söyledi.

Bu yıl sonunda ya da 2014 başında tasarımı tamamen yerli, bütün üretim süreçleri TAI'de yürütülecek olan askeri ihtiyaçları da karşılayacak uydu sözleşmesi imzalayacaklarını belirten Dalbay, Dünya Telekomünikasyon Birliği'ne daha batı ve daha doğuda yörünge hakkı için başvuru yaptıklarını, Türkiye üzerine kayıtlı hale getirilecek olan bu yörüngelere 2018'e kadar uydu koymayı planladıklarını kaydetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.