SON DAKİKA
Hava Durumu

500 minik Bursalı Guinness rekorlar kitabına girmek için hazırlanıyor

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde aynı anda melodika çalan 500 öğrenci, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedefliyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2012 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2012 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'nın Nilüfer ilçesinde aynı anda melodika çalan 500 öğrenci, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedefliyor.

Ahmet Uyar İlköğretim Okulu Müzik Öğretmeni Serkan Altay, 1 yıl önce okul öğrencilerini toplayarak bir koro kurmaya karar verdi. Altay'ın bu fikri, öğrenci velilerinden de olumlu tepki aldı. 4,5,6,7 ve 8. sınıflardan oluşan 500 kişilik melodika korosu, yaklaşık 6 aylık bir çalışmanın ardından okul bahçesinde toplanarak hep birlikte melodika çaldı."Dere geliyor dere", "Ha buradan aşağı" ve "Düğün halayı" parçalarını uyum içinde çalan öğrenciler, öğretmenlerinden tam not aldı.

Öğrencilerin Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedeflediği belirtilirken, daha önce de Van depreminde hayatını kaybeden Japon doktor Atsushi Miyazaki anısına Japonca bir klip çeken koroyu çalıştıran Altay, "Yıllar öncesinden bu projeyi başlatmayı düşünüyordum ancak yetişmedi. En son Van Depremi'nde hayatını kaybeden Miyazaki için bir koro çalışması olmuştu. Orada bir grup öğrencimiz melodika ile bize eşlik etti. Sonra aklıma bir fikir geldi. 4. sınıftan sonra melodika çalan öğrencilerimizi bir araya topladık. 600 kişilik bir melodika korosu oluşturmak istedik. Önümüzdeki yıl Nilüfer ilçesindeki okulların öğrencilerinin bir araya geldiği devasa bir koro kurmayı düşünüyoruz" dedi.

Öğrencilerden Doğu Sevgi Hüşun, amaçlarının sadece dünya rekoru kırmak olmadığını ,aynı zamanda Türk kültürünü yaşatmayı hedeflediklerini söyledi. 1 yıldan beri melodikaya çalıştıklarını söyleyen Hüşun, "Sadece okulda değil, evde de hazırlandık. Tamamen keyif veriyor insana. Daha farklı parçaları da eslendirmek istiyoruz" dedi.
Koro çalışmalarına büyük bir özveri ile hazırlandıklarını ifade eden İrem Uslu ise, müzik öğretmenleri Altay'a teşekkür etti. Ailelerinden büyük destek aldıklarını belirten Uslu, "Öğretmenimizin bu fikrini ailelerimiz çok beğendi. 500 kişi aynı anda melodikayı çalabilir mi diye düşündük. Ama sandığımız kadar zor olmadı ve şu anda bunu başardık" diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.