SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD Başkanı Trump’ın gündem oluşturan sözleri dikkat çekmeye devam ediyor. Verdiği kararlar ve yaptığı anlaşmalarla farklı bir politika izleyen T

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2017 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2017 18:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
ABD Başkanı Trump’ın gündem oluşturan sözleri dikkat çekmeye devam ediyor. Verdiği kararlar ve yaptığı anlaşmalarla farklı bir politika izleyen Trump’ın, Rusya ve İran hakkında kullandığı sözler gündemi yine sarstı. Trump’ın Fox News'a verdiği röportajda ‘Bizde katiliz’ sözleri olayları farklı bir boyuta taşıdı. Suriye ve Irak gibi ülkelerde elleri kanlı olan ABD hükumetinin başkanından gelen bu itiraf, Trump’ın Ortadoğu’ya bakış açısının farkını gösteriyor. Katil olduklarını açıkça dile getiren Trump’ın kana buladıkları ülkelerin vatandaşlarını ülkesine kabul etmemesi ayrı bir çelişkiye kapı açıyor.

Fox News'in sunucusu Bill O'Reilly’in, Rusya Devlet Başkanı Putin ile ilgili sorusuna Trump, Putin’e saygı duyduğunu belirterek bu saygının iyi ilişkiler kuracağımız anlamına gelmediğini söyledi. Trump, "O ülkesinin lideri. Rusya ile iyi geçinmek iyi geçinememekten daha iyidir diyorum. Ve Rusya'da büyük bir mücadele olan DEAŞ ve İslami terörizm konusunda bize yardım ederse bu iyi bir şey ve onunla iyi geçiniriz ama bilmiyorum." O'Reilly'nin "Putin bir katil" çıkışına ise Trump "Pek çok katil var. Bizde de çok katil var. Ülkemizin o kadar masum olduğunu mu düşünüyorsun?" cevabını verdi. Sunucunun ABD'nin yöneticilerinizden katil olan kimseyi bilmediğini ifade etmesi üzerine Trump, ABD'nin de çok fazla hata yaptığını, başından beri kendisinin Irak savaşına karşı olduğunu ve o savaşta çok fazla insanın öldürüldüğünü söyledi.  Evet, ABD’nin masum olmadığını ve Irak savaşına karşı olduğunu dile getiren bir devlet başkanının, Müslüman ülkelere uyguladığı vize yasağı ve onları terörist ilan etmesinde ki çelişki açıklanabilir bir durum değil.

İran'la imzalanan nükleer anlaşmanın hayatında gördüğü en kötü anlaşma olarak tanımlayan Trump, Tahran  yönetimini hedef aldı. Fox News'in sunucusu Bill O'Reilly'nin nükleer anlaşmadan çekilip çekilmeyeceklerini sorusu üzerine Trump, ülkemiz onların umurunda değil. Onlar bir  numaralı terörist devlet. Her tarafa para ve silah gönderiyorlar. Ülkemize saygıları yok. Şimdi artık hep beraberiz deselerdi anlardım ve anlaşmaya bağlı kalırdım ama tam tersi oldu. Cesaretlendiler ki uçaklarımızı takip ediyorlar, küçük botları ile gemilerimizin etrafında dönüyorlar ve böyle bir anlaşma yapacak kadar aptal birilerinin olduğuna inanamadıkları için bize olan saygılarını yitirdiler." Trump bu açıklamaları üzerine, Tahran yönetiminin balistik füze denemesi yapmasını ABD ve İran’ karşı karşıya getirdiğini, savaş dahil tüm seçeneklerin ortada olduğunu dile getirdi.

Obama’ nın Rus diplomatları sınır dışı etmesinin ardından, Trump’ın açıklamaları Rusya ile iyi bir ilişki kuracağı yönünde algılanmıştı. Rusya ile iyi geçinmenin daha iyi olacağını belirten Trump’a bu açıklamalarının ardından Rusya’dan cevap gecikmedi. Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, İran'ı "terörist devlet" olarak görmediklerini ve ilişkilerini geliştirmeye devam edeceklerini söyledi. Peskov, Trump ile mülakat yapan Fox News televizyonu sunucusu Bill O'Reilly'in "Putin bir katil" söyleminin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, Amerikan kanalından özür beklediklerini kaydetti.

Şeytan üçgeni kuruldu. Amerika, Rusya ve İran kurdukları bu üçgen ile dünyayı ellerinin arasına almışlar. Bu üç devletin anlaşmazlığı masumlara bomba olarak düşüyor. Bakmayın bugün Trump’ın bizim ülkemiz de katil var sözlerine, bakmayın Rusya’nın İran açıklamalarına bu devletlerin kendi çıkarları doğrultusunda yapmayacağı kötülük yoktur. Bu devletlerin anlaşmazlığı Ortadoğu’ya sadece savaş ve kan getiriyor.


 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.