SON DAKİKA
Hava Durumu

Almanya’nın suyu kaynıyor   Türkiye ile Almanya arasında devam eden siyasi kriz ve yapılan açıklamaların ardı arkası kesilmiyor. Geçtiğimiz

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2017 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2017 20:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Almanya’nın suyu kaynıyor

 

Türkiye ile Almanya arasında devam eden siyasi kriz ve yapılan açıklamaların ardı arkası kesilmiyor. Geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile başlayan ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin konuşma yapacağı iki salonun iptalinin ardından şimdi de eski Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın konuşma yapacağı salonun sözleşmesi iptal edildi. Almanya'nın Hessen Eyaleti Frankfurt yakınlarındaki Kelsterbach Kasabası Belediyesine ait salonda gerçekleştirilmesi planlanan konferans, salonun kira sözleşmesinin iptal edilmesiyle çıkmaza girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya’ya cevabını sert bir dille vermişti.  Erdoğan’ın gündemi bomba gibi sarsan açıklamaları yanlı Alman Medyasında da büyük ses getirdi. Alman basınında yer alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki haberler manşetleri doldururken, her yeri Erdoğan fotoğrafları kapladı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı konuşmada Almanya'nın skandal kararıyla ilgili " Zannediyorlar ki Erdoğan Almanya'ya gelecekti. Ben istersem gelirim. Ve kapıdan da sokmadığınız zaman da dünyayı ayağa kaldırırım" sözlerini dile getirmişti. Almanya’nın bu tavrına dünyada sesiz kalmadı. Teröre yardım yataklık yapan Almanya'nın Türkiye'ye karşı takındığı tutum dünya genelinde 'ırkçılık' olarak yorumlandı. Türkiye hükümetine karşı eylemlerinde dur durak bilmeyen Almanya’nın sokakları Erdoğan fotoğrafları ile doldu taştı.

 

Almanya Türkiye hükümetine karşı böyle bir politika izlerken, PKK terör örgütüne ise yardımlarında sınır tanımıyor. Terör örgütü mensupları 'hayır' kampanyası için istedikleri her yeri serbestçe kullanabiliyor. Almanya’nın daha öncelerde şahit olduğumuz birçok terör dosyası bulunuyor. Türkiye’de mahkum olmuş şahısları alıp cumhurbaşkanlığı sarayında madalya takmıştı. İşte bunların demokrasi anlayışı budur. Bütün bunlara rağmen Türkiye Cumhuriyeti’nin bakanına izin verilmemesinin altında ne yatıyor, arkasından ne çıkacak merakla bekliyoruz.  Ayrıca Almanya’nın teröre yardım ve yataklık suçundan yargılanması gerekiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan bu olayları çok açık özetledi aslına bakılırsa. Almanya’da nazi dönemin bitmediğini vurgulayan Erdoğan’a Almanya Başbakanı Merkel’in sözcüsünden cevapta gecikmedi. Almanya Başbakanı Angela Merkel'in sözcüsü Steffen Seibert, Erdoğan'ın "Sizin şu andaki uygulamalarınız geçmişteki Nazi uygulamalarından farklı değil, bunu böyle biliniz" sözlerine karşılık olarak Seibert, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bizim yönetimimizi Nazi dönemiyle karşılaştıran tavrını reddediyoruz. İki ülke ilişkileri soğukkanlı yürütülmeli" açıklamasında bulundu. Açıklamalardan anlaşılıyor ki Seibert’in olayın büyüklüğünden haberi yok.

 

Gün geçmiyor ki güzel ülkemizin başından bir olay eksik olsun. Dört ayrı koldan vurmaya çalışıyorlar. PKK, PYD, DEAŞ ve FETÖ belası yetmiyor. Halkın özgür iradesine taş koymaya çalışıyorlar. Zamanında nasıl bir korku verdiyse Osmanlı İmparatorluğu hala hafızalarından silememişler. Her şeye herkese inat büyüyen bir ülke olarak hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. Bugün Almanya’nın bakanlarımıza yaptığı saygısızlık, yarın büyük bir taş olarak dönebilir. Almanya hükümeti bölgede ki Türklerin sayısını aklından çıkarmamalıdır. Hiçbir şekilde Almanya’daki kardeşlerimizin haklarına ve özgürlüklerinin engellemesine millet ve hükümet olarak izin vermeyeceğimiz, Almanya’nın aklının bir köşesinde bulunsun. Sonuçta ne olur ne olmaz bilemeyiz.

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.