SON DAKİKA
Hava Durumu

7 düvel dışardan HDP içerden

Türkiye’ye karşı bir kez daha batıda Haçlı çığlıkları atılırken ve çağrılar yapılırken, tamda böyle bir dönemde HDP’nin ihanet açıklamaları da gündeme bomba gibi düştü. Türkiye’ye karşı Doğu Akdeniz’de kol kola giren 7 düvele, içerde de HDP çirkin çıkışları ile destek veriyor.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2020 20:04
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2020 20:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
7 düvel dışardan HDP içerden

Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milletinin bekası ve geleceği için bir çok cephede bir kez daha adeta varlık yokluk savaşı verirken terör örgütü PKK’nin siyasi kanadı olduğu artık gizlenemez bir gerçek olan HDP, siyasi alanda Türkiye’yi hedef almaya devam ediyor. Doğu Akdeniz’de kritik bir süreçten geçilirken milletin meclisi olan TBMM’de 'Barışa Çağrı Deklarasyonu' adı altında yine bir ihanet metnine imza attı.

BARIŞ MAKYAJLI İHANET METNİ

Halkların Demokratik Partisi (HDP), yıllardır Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı sürdürdüğü ihanet politikalarına bir yenisini daha ekledi.  1 Haziran'da 'Demokratik Mücadele Programı' adı altında başlatılan bölücü kampanyayı bugün düzenlenecek sözde barış zinciri ile tamamlayacak olan HDP, ihanet metnini TBMM’de açıkladı. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, 1 Eylül Dünya Barış Günü öncesi Meclis’te ‘Barışa Çağrı Deklarasyonu’nu açıkladı. Savaştan ve işsizlikten kurtulmanın mümkün olduğunun altı çizilen deklarasyonda “Suya hasret topraklar misali ülkemiz barış politikalarına hasrettir. Halk, siyasal aktörlerden barışı, demokrasiyi, özgürlükleri, toplumsal adaleti inşa etmelerini beklemektedir” denildi.

"SAVAŞIN SEBEBİ İKTİDAR POLİTİKALARI"

Türkiye’nin apaçık haklarını gasp etmeye kalkan ve varlığına karşı saldırılara cevap vermesini bile hazmedemeyen HDP, Türkiye’nin karşısındaki ittifak ağzıyla yazılan deklarasyonda, "Bugün Libya’da, Suriye’de, Irak’ta, Doğu Akdeniz’de, Ege’de yürütülen savaş ve gerginlik politikaları, gerilim ve çatışma stratejisi ülkemizi belirsiz bir geleceğe sürüklemektedir. Bu politikaların, topluma ve ülkeye, hatta iktidar sahiplerine kazandıracağı bir şey yoktur. Bu politikalarda ısrar, ‘gerçeklikten kopmak’ dışında bir anlam ifade etmemektedir. Yitirilen canlarımızın, yaşanan yıkımların, soframızdan eksilen ekmeğimizin, cebimizde değersizleşen paramızın, çoraklaştırılan inanç ve insani değerler dünyamızın, yozlaşan toplumsal ilişkilerimizin ve daha nice sıkıntılarımızın sebebi bu iktidar politikalarıdır” şeklindeki skandal ifadelere yer verdi.

AB VE ŞER İTTİFAKIYLA AYNI SAFTA

Türkiye’ye 40 yıla yakındır büyük acılar yaşatan terör örgütü PKK’nın sözcülüğünü yapan ve ipini tutanların ağzıyla konuşan HDP, ülkesinden yana taraf olacağı bir noktada yine ihanetten yana olmayı tercih etti. AB, Yunanistan, Mısır ve İsrail gibi devletlerin Doğu Akdeniz’de Türkiye’yi boğma girişlerine sahip çıkan HDP, yine toplumu provoke etmeye yönelik girişimlerini sürdürdü.  Avrupa Birliği'nin yürütme organı olan Avrupa Komisyonu, Doğu Akdeniz'deki gerilime ilişkin Türkiye'ye barışçıl diyalog çağrısı yaptığı ve açık açık geri adım atın dediği bir dönemde HDP’nin açıklamalarının aynı çizgide olması, Haçlı ittifakının sadece dışarda değil içerde de faaliyetlerini sürdürdüğünü bir kez daha gözler önüne serdi. Türkiye’nin savunma sanayindeki adımlarından da rahatsız olduğunu açık açık ortaya koyan HDP, bir kez bire eli kanlı gözü dönmüş katil sürüsü PKK’ya söz söyleyemezken açıklamada Türkiye’nin güçlenmesine karşı rahatsızlarını, “Her açıdan maliyeti yüksek savaş ve çatışma politikalarında ısrar etmek yerine, şimdiye kadar gerçek anlamda uygulanmayan barış politikalarının denenmemesi büyük bir hatadır. Hatırlatmak isteriz ki Türkiye dünya genelinde silahlanmaya en çok kaynak ayıran ülkeler arasında hızla yükselmektedir” ifadeleri ile gösterdi.

SÖZDE BARIŞ ZİNCİRİ

Her fırsatta Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni hedef alarak düşmanları ile kol kola giren HDP’nin bugün sözde barış için büyük kentlerde barış zinciri oluşturacağı açıklandı. Ankara, Diyarbakır, İstanbul, Van, Antalya, Şanlıurfa, Adana ve İzmir’de yapılacağı sözde barış zinciri eylemine partinin milletvekilleri de o illere dağılarak katılacak.

Alpaslan YILDIZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.