SON DAKİKA
Hava Durumu

79 tır yola çıktı

''Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye'' kampanyası kapsamında, Türkiye'nin çeşitli illerinden toplanan yardımların bulundu

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2013 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2013 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
''Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye'' kampanyası kapsamında, Türkiye'nin çeşitli illerinden toplanan yardımların bulunduğu 79 tır, Suriye'ye gönderildi.


 
 

Konuya ilişkin açıklamaya göre, Anadolu Yardımlaşma Derneği'nin (AYDER) öncülüğünde Konya'dan 25, insani yardım dernekleri ve İHH gönüllülerinin gayretleriyle Bursa'dan 12, Sakarya'dan 6, Antalya'dan 1, Kayseri'den 6, Ankara'dan 4, Gaziantep'ten 3, Zonguldak'tan 2, Çorum'dan 2, Van'dan 5, İzmir'den 2, İzmit'ten 2, Düzce'den 7, Yalova ve Balıkesir'den de 1'er olmak üzere toplam 79 yardım malzemesi taşıyan tır, yola çıktı.

Tırlarda un, konserve, kuru gıda, battaniye, temizlik malzemeleri, kıyafet, ayakkabı gibi ihtiyaç malzemeleri yer alıyor.

Yardım malzemeleri Lübnan'daki kamplara ulaştı

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal, ''Kış geldi... Suriyeiçin bir ekmek, bir battaniye'' kampanyası kapsamında, Lübnan'da Suriye'den göç etmek zorunda kalanların bulunduğu kamplarda, 2 bin kışlık battaniye ve 10 bin ekmek dağıtımı gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Dağıtımlara bizzat katıldıklarını belirten Kemal Özdal, şunları kaydetti:

''Özellikle soğuk kış günlerinde Suriyeli kardeşlerimiz açlık, soğuk ve salgın hastalıklarla karşı karşıya, çocuklar soğuktan geceleri üşümekten uyku uyuyamıyor, açlık tehlikesi ciddi anlamda kardeşlerimizi tehdit ediyor. Çocukların üzerlerine örtecekleri battaniyeler sadece 15 lira ama onların hayatındaki değişiklik, geceleri uykularındaki sıcaklık tarif edilemez.''

Derneğin Suriye içinde ve kamplarda başından beri aktif olarak yer aldığını ifade eden Özdal, bu kampanya ile Türkiye halkının kardeş Suriye halkıyla tarihi bir dayanışma sergilediğini bildirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.