SON DAKİKA
Hava Durumu

AA başarıda rakip tanımıyor

Anadolu Ajansı, fotoğraf dağıtım ajansı AFP Imageforum’da yüz bininci fotoğrafını yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2014 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2014 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
AA başarıda rakip tanımıyor
Anadolu Ajansı, fotoğraf dağıtım ajansı AFP Imageforum’da yüz bininci fotoğrafını yayınladı.

Anadolu Ajans’nın 2013 Mart ayında başlayan anlaşma ile AFP’nin fotoğraf dağıtım sitesi Imageforum’a yüklenen fotoğraf sayısı, bu hafta itibariyle yüz bine ulaştı. AA’nın fotoğrafları, AFP Imageforum üzerinden tüm Avrupa’ya ulaşıyor. AA’nın bir diğer önemli ortağı olan Getty Images’da da 2013 yılının Eylül ayından itibaren 80 binin üzerinde fotoğrafı bulunuyor ve bu sayı her geçen gün artıyor.

Anadolu Ajansı, 2013’te önce AFP Imageforum, ardından da Getty Images ile yaptığı anlaşma ile, ürettiği fotoğrafları tüm dünya medyasına ulaştırmaya başladı. DPA, Scanpix (TT News), VI Images gibi önde gelen diğer fotoğraf ajansları ile yapılan anlaşmalarla dağıtım ağı daha da büyüdü.

2010 yılında günde 500 fotoğraf yayınlayan Anadolu Ajansı, 2014 yılında bu rakamı 1700′e çıkardı. 2 milyonun üzerinde fotoğraf ile Türkiye’nin en büyük fotoğraf arşivine sahip AA, eski tarihli negatif filmlerini arşivine aktarmaya da devam ediyor.

Anadolu Ajansı ayrıca, yeni bir uluslararası haber fotoğrafı yarışması için hazırlıklara başladı. “Istanbul Photo Awards”a dünya gündemini sarsan fotoğraflarıyla en prestijli foto muhabirlerinin katılımı bekleniyor. 2014 yılında çektikleri haber fotoğraflarıyla yarışacak foto muhabirlerinin en iyilerini, dünyaca ünlü editör, yayıncı ve foto muhabirlerinden oluşan uluslararası jüri seçecek. Yarışma sonuçları, 15 Mart 2015 tarihinde açıklanacak ve ödüller, Nisan 2015′te İstanbul’da düzenlenecek törenle sahiplerine teslim edilecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.