SON DAKİKA
Hava Durumu

Abbas Güçlü de aynı telden çalıyor

Televizyon yapımcısı Abbas Güçlü, Bursa'da Uludağ Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi. Güçlü, konuşmasında eğitimde "4+4+4" sistemini el

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2012 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2012 18:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Televizyon yapımcısı Abbas Güçlü, Bursa'da Uludağ Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi. Güçlü, konuşmasında eğitimde "4+4+4" sistemini eleştirdi.

Uludağ Üniversitesi, Gazeteciler Cemiyeti ve Nilüfer Belediyesi'nin iş birliğiyle Rektörlük A Salonu'nda düzenlenen "Eğitim-İstihdam İlişkisi" konulu söyleşiye katılan Abbas Güçlü, öğrencileri bilgilendirdi. Türkiye'nin "4+4+4" sistemine daha alışık olmadığını belirten Güçlü, "Önce, 'Yeterince altyapısı var mı, yeterince hazır hale geldi mi?' sorularını sormak gerekir. Muhalefet yerine bu sistemi getirmek isteyen iktidarın eleştirilmesi gerekir. İktidar birden bire, 'Eğitim 12 yıla çıkarıldı' dedi, ben bu durumu alkışladım. Eğitimin 12 yıla çıkarılmasından daha güzel bir şey olamaz. Bu açıklamadan sonra yönetmelik gibi detayları hazırlamak Meclis'in işi değil, Milli Eğitim Bakanlığının işidir. Burada bir çelişki var. '4+4+4' kanununu Milli Eğitim Bakanlığının getirmesi gerekirken bu yasayı AK Parti'den 5 milletvekili getirdi. 5 milletvekilinin de eğitimle yakından uzaktan alakası yok. İş daha sonra Milli Eğitim Komisyonu'na geldi. Komisyon başkanı ve üyelerinin de eğitimle yakından uzaktan alakası yok.

Milli Eğitim Bakanı, bakan yardımcısı ve müsteşarın da eğitimle alakası yok. Bu noktaya gelinceye kadar hiç ağızlarından eğitimle ilgili bir laf duymadık. Tıpkı daha önceki bakanların da bakanlık koltuğundan indikten sonra eğitimi unuttukları gibi. Muhtemelen bu bakan da koltuğundan indikten sonra eğitimi unutacak. Burada yeterince tartışılmayan, yeterince olgunlaşmayan bir tasarı var. Burada eleştirilen nokta o. Bunu muhalefet söylese de söylemese de üniversitelerinde ayağa kalkması lazım. Bunlar çok teknik konular" ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.