SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD Büyükelçisi Satterfield Dışişleri'ne çağrıldı

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Satterfield, ABD Temsilciler Meclisinde oylanan ve büyük tepki çeken yasa tasarılarıyla ilgili Dışişleri Bakanlı

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2019 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2019 12:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
ABD Büyükelçisi Satterfield Dışişleri'ne çağrıldı
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Satterfield, ABD Temsilciler Meclisinde oylanan ve büyük tepki çeken yasa tasarılarıyla ilgili Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

ABD Temsilciler Meclisi’nin 1915 olaylarını soykırım olarak tanımasını öngören tasarı ile Barış Pınarı Harekatı ile bağlantılı olarak Türkiye’ye yaptırımlar uygulanmasını öngören yasa tasarısını kabul etmesine Ankara diplomatik açıdan da en üst düzeyde tepki gösterdi.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. ABD Büyükelçisinin çağrılmasını

Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamayla duyurdu. Açıklamada, “ABD Temsilciler Meclisince 1915 Olayları ile ilgili alınmış olan tarihi ve hukuki dayanaktan yoksun karar ve Barış Pınarı Harekatı ile bağlantılı olarak ülkemize yaptırımlar uygulanmasını öngören yasa tasarısı ile ilgili olarak ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield Dışişleri Bakanlığına çağrılmıştır” denildi.

ABD Büyükelçisine, alınan kararların Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Türk halkı nezdinde hiçbir geçerliliği olmadığı vurgulayarak, bunun iki ülke arasındaki stratejik ortaklık ile de bağdaşmadığı belirtildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.