SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD'den Erdoğan-Biden görüşmesiyle ilgili açıklama

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden'ın görüşmesinde; Doğu Akdeniz, Suriye, İran, Karabağ ile Afganistan konularının ele alınacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2021 22:52
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2021 22:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
ABD'den Erdoğan-Biden görüşmesiyle ilgili açıklama

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki'nin düzenlediği günlük basın toplantısına konuk olarak Biden'ın 10 Haziran'da başlayacak Avrupa gezisinin detaylarını anlattı ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"DOĞU AKDENİZ, SURİYE, İRAN, DAĞLIK KARABAĞ GİBİ BÖLGESEL KONULAR ELE ALINACAK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden'ın 14 Haziran'da Brüksel'deki NATO Zirvesi kapsamında yapmayı planladığı ikili görüşme konusunda değerlendirmede bulunan Sullivan, "İki liderin, Doğu Akdeniz, Suriye, İran, Dağlık Karabağ gibi bölgesel konularda geniş ve kapsamlı bir ajandaları olacak." diye konuştu.

Türkiye'nin, Afganistan'daki müzakereler ve diplomasi konusunda oynayacağı rolün de görüşmede gündeme geleceğini kaydeden Sullivan, iki ülkenin farklılaştığı konu başlıklarının da toplantıda gündeme geleceğini belirtti.

"BAŞKAN BIDEN, DÖRT GÖZLE BEKLİYOR"

Sullivan, "Başkan Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok iyi biliyor ve bu iki isim birbiriyle epey zaman geçirdi. Biden ve Erdoğan, ilişkilerin tüm boyutlarını gözden geçirmek için bu fırsatı değerlendirmeyi dört gözle bekliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.