SON DAKİKA
Hava Durumu

Ablalar yine holding kapısında

FETÖ’ye finans desteği sağladığı gerekçesiyle hakkında tutuklama kararı çıkarılan Akın İpek’e ait Koza İpek Holding’e bağlı 22 şirke

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2015 06:00
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2015 08:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ablalar yine holding kapısında
FETÖ’ye finans desteği sağladığı gerekçesiyle hakkında tutuklama kararı çıkarılan Akın İpek’e ait Koza İpek Holding’e bağlı 22 şirkete de kayyum tayin edildi. Kararı protesto etmek için holding önünde toplanan Gülen cemaatinin ablaları arasında kamuoyunun “Melek anne” olarak tanıdığı Melek İpek de bulunuyordu.
Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finans desteği sağladığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada hakkında "yokluğunda tutuklama" kararı verilen Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in şirketine de Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği, kayyum atanmasına karar verdi. Holdingin İstanbul yolundaki yönetim binasında açıklama yapan İpek'in avukatı Battal Öztürk, Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliğinin "26.10.2015 tarihli kararı ile 16.10.2015 tarihli bilirkişi raporuna dayanılarak" holdinge bağlı 22 şirkete kayyum atanmasına karar verildiğini söyledi. Kararı proteste etmek için holding kapısı önünde toplanan kadınları, Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in annesi Melek İpek de yalnız bırakmadı.

PROTESTOCU ABLALARA POLİS MÜDAHALESİ
Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına yönelik kararı holding binası önünde protesto eden grubun İstanbul yolunun bir bölümünü trafiğe kapatması üzerine polis müdahale etti. Dün sabah saatlerinde holdingin İstanbul yolundaki binasına gelen grup, taleplerini içeren pankartlar açtı, çeşitli sloganlarla kararı protesto etti. Grubun bekleyişi sürerken, "Kayyumun şirkete geleceğine" yönelik haberin yayılması üzerine kalabalık kol kola girerek şirket binasının girişini kapattı. Bu sırada İstanbul yolunun bir bölümünün de ulaşıma kapanması üzerine polis megafonla grubu uyardı. Polisin uyarılarına rağmen dağılmayan ve "Akın İpek seninleyiz", "Kayyumu buraya sokmayacağız" sloganları atan gruba, polis biber gazıyla müdahalede bulundu.

HİMMET PARALARINI KİMLERE VERDİLER?
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, soruşturma kapsamında aldığı bilirkişi raporunda, holding bünyesinde, "himmet" adı altında, kaynağı belli olmayan kayıt dışı paralara rastlandığı ve şirketlerin bunlarla finanse edildiği hususunda önemli bulgular bulunduğu belirtildi. Bilirkişi raporunda, “Şüpheli kurumlar, şahıslar ve ilgili kişiler kanunen şirkete ait olması gereken finansal değerleri kanunun arkasından dolanmak suretiyle ve ayrıca peçeleme marifetiyle ortaklarına vermişlerdir. “Gümüşhane'deki altın madeni için teşvik alınıyor ama uygulamada yatırım yok. Koza İpek Holding AŞ, 2011'de 20 milyon 706 bin 100 lira kar elde etmiş, ancak 32 milyon 359 bin 267 lira bağış ve yardımda bulunmuştur. Yani elde ettiği kardan fazlasını holding hesabından çıkararak, kardan ayrı şekilde elde edilen ilaveler toplamıyla bağışta bulunulmuştur” denildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.