SON DAKİKA
Hava Durumu

Acılarımıza rağmen...

Başbakan Yardımcısı Arınç, Mavi Marmara saldırısında yakınlarını kaybedenlerin üç şartın kabul edilmesini fevkalade sevinçle karş

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2013 19:33
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2013 20:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başbakan Yardımcısı Arınç, Mavi Marmara saldırısında yakınlarını kaybedenlerin üç şartın kabul edilmesini fevkalade sevinçle karşıladıklarını söyledi.


 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Serpil Timuray ve yönetim kurulu üyelerini kabul ettikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Terör örgütü üyelerinin sınır dışına çıkışıyla ilgili süreci MİT'in izleyeceği yönündeki açıklamalarının hatırlatılması ve MİT'in yanı sıra başka unsurların da olup olmayacağının sorulması üzerine Arınç, TRT Haber'de yayınlanan programda söylediklerinin doğru olduğuna inandığını ve aynı şeyleri tekrar etmek istemediğini ifade etti.

Arınç, ''Bu konuda, 'nasıl olacak, nasıl gidecekler, ellerinde ne olacak, nereden gidecekler'  sorularını sormanın zamanı değil. Bu süreçte hepimizin, olan bitenlerin bir taraftan MİT'in bir taraftan, karar vermek gerekiyorsa, hükümetin muhatap olduğunu ve bu süreci onların en iyi şekilde yürütmekte olduğunu bilmemiz gerekiyor. Detaylara girmek mümkün de değil doğru da değil'' diye konuştu.

''Acılarımıza rağmen bu başarıyı paylaşmamız gerekiyordu''

Hükümetin, ortaya koyduğu üç şartı, İsrail'e kabul ettirmesinin diplomatik bir başarı olduğunu vurgulayan Arınç, ''Bu başarıyı bütün acılarımıza rağmen paylaşmamız gerekiyordu, onlar da bu sevinci paylaştılar'' diye konuştu.

Üç şartında kabul ettirilmesinin birbirinden değerli olduğunu niteleyen Arınç, ''Üçünü birlikte düşündüğümüz zaman Türkiye Hükümetinin, uluslararası alanda, şüphesiz ABD'nin de gayretleriyle Başkan Obama'nın ziyaretleriyle İsrail Hükümetinin bu noktaya gelmiş olması Türkiye'nin bir başarısı olarak görülmektedir'' dedi.

Saldırıda yakınlarını kaybedenlerin üç şartın kabul edilmesini fevkalade sevinçle karşıladıklarını bildiren Arınç, şunları kaydetti:

''Şüphesiz tazminat konusu da ana hatlarıyla görüşüldü. Toplantıya katılan insanlar, tazminatla ilgili bir sözün konuşulmasının bile kendilerini üzebileceğini, esas meselenin özür ve ambargonun kalkmasıyla ilgili olduğunu, şüphesiz tazminatlar konusunda da hükümetimizin yapacağı çalışmanın kendileri için de doğru olacağını ifade ettiler.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.