SON DAKİKA
Hava Durumu

Adalet mi bu?

Yargıtay, telefonda binlerce lira dolandıran iki sanığa verilen 5'er yıl hapis ve 40 bin TL para cezasını, yöntemin "basit" olması nedeniyle es

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2013 12:35
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2013 13:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yargıtay, telefonda binlerce lira dolandıran iki sanığa verilen 5'er yıl hapis ve 40 bin TL para cezasını, yöntemin "basit" olması nedeniyle esastan bozdu.


"HESABINIZDAN TERÖRİSTLERİN HESABINA PARA AKTARILMIŞ"
Nevşehir'de yaşayan Levent B.'yi telefonla arayan Suat Dinç ile Ramazan Polat, savcılıktan aradıklarını belirterek "Hesabınızdan teröristlerin hesabına para aktarıldı. Hattınız dinleniyor. Konuştuklarımız kayıt altında" dedi ve bu durumu düzeltmek için para göndermesini istedi. Evdeki 8 bileziği bozdurup, 20 bin lirayı Ramazan Polat adına havale eden Levent B. dolandırıldığını anlayınca polise başvurdu.

PTT'nin güvenlik kamerası kayıtlarından tespit edilerek yakalanan ve organize bir şekilde vatandaşları dolandırdıkları belirlenen zanlılar tutuklandı. İki sanık, "nitelikli dolandırıcılık"tan 5'er yıl hapis ve 40 bin lira para cezasına çarptırıldı.
İLK CELSEDE TAHLİYE
Ancak Yargıtay 15. Ceza Dairesi, banka ve bilişim hizmetleriyle kredi kurumları aracılığıyla yapılan bu dolandırıcılığın "nitelikli" değil, "basit" olduğu gerekçesiyle cezada indirim yapılması için kararı esastan bozdu.

Sanıkları 1 yıldan 3 yıla kadar hapis öngören "basit dolandırıcılık"tan yeniden yargılamaya başlayan yerel mahkeme, iki sanığın tahliyesine karar verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.