SON DAKİKA
Hava Durumu

Afrin'den acı haber: 2 şehit

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Suriye’nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD/YPG ve DEAŞ terör örgütü mensuplarına yönelik düzenlediği “Zey

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2018 09:14
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2018 11:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Afrin'den acı haber: 2 şehit
Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Suriye’nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD/YPG ve DEAŞ terör örgütü mensuplarına yönelik düzenlediği “Zeytin Dalı Harekatı”nda 2 asker tanksavar ve havan saldırısı nedeniyle şehit oldu. Şehitlerin cenazeleri Kilis’ten Gaziantep Adli Tıp Kurumuna getirildi.

Şehitlerden birinin Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Bilal Akpınar olduğu öğrenilirken, diğer şehidin ise Uzman Çavuş Yunus Emre Doğan olduğu öğrenildi. Şehit Akpınar’ın eşi Nafize Nur Akpınar’ın komiser yardımcısı olduğu ve çiftin 3 aylık evli olduğu öğrenilirken, şehit Yunus Emre Doğan’ın da Kilis’in Polateli ilçesine bağlı Yılancık köyündeki ailesine acı haber ulaştı. Afrin şehitleri Kilis’ten Gaziantep Adli Tıp Kurumuna getirildi. Burada yapılan otopsi işlemlerinin ardından şehit Doğan'ın naaşı memleketi Kilis'e gönderildi. Şehit Akpınar'ın naaşı da otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edilecek.

KİLİS'TEN BİR ŞEHİT

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Suriye’nin Şeyhuruz bölgesinde çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Yunus Emre Doğan'ın Kilis'teki baba ocağına ateş düştü. Suriye’nin Afrin kentine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Şeyhuruz bölgesinde YPG'li teröristler ile Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı askerler arasında çatışma çıktı. Çatışmada ağır yaralanarak şehit olan Uzman Çavuş Yunus Emre Doğan'ın naaşı Kilis'e getirildi. Kilis'in Polateli ilçesine bağlı Yılanca köyü nüfusuna bağlı Yunus Emre Doğan'ın ailesine şehadet haberi akşam saatlerinde askeri yetkililer tarafından verildi.

 

 

AKPINAR 3 AYLIK EVLİYDİ

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, PKK/KCK/PYD/YPG ve DEAŞ terör örgütü mensuplarına yönelik Afrin bölgesinde düzenlediği operasyonda 26 yaşındaki Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Bilal Akpınar şehit oldu.
Şehit Akpınar’ın şehadet haberi Karabük'ün Safranbolu ilçesinde yaşayan annesi Ülker Akpınar ile babası İsmail Akpınar'a Karabük Valisi Kemal Çeber, Garnizon Komutanı Albay Tekin Namlıoğlu, İl Jandarma Komutanı Cihan Ulukaya ve diğer yetkililer tarafından verildi. Yaklaşık 3 ay önce dünya evine giren Akpınar’ın eşi Hafize Nur Akpınar'ın ise Tunceli'de komiser yardımcısı olarak görev yaptığı öğrenildi. Şehidin anne ve babasının yaşadığı apartmana Safranbolu Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından Türk bayrakları asılarak, taziye çadırları kuruldu. Şehit haberini duyan onlarca vatandaş ise apartmanın önünde toplandı.

Kendisi gibi asker olan oğlunun şehadet haberini metanetle karşıladı
Şehidin baba evinden çıktıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Karabük Valisi Kemal Çeber, "Allah anneden de babadan da razı olsun. Anne ve baba çok büyük metanetle karşıladı. Şehidimizin naaşını Gaziantep'ten uğurlayacaklar, planlamalar yapılıyor. Bir aksilik olmazsa kent meydanımızda cenaze namazımızı kalacağız. Ailenin isteği şehidimizin vasiyeti üzerine Safranbolu’da defnedeceğiz" dedi.
Ailenin aslen Afyonkarahisarlı olduğunu ifade eden Çeber, "Kendileri 14 yıldır burada, baba emekli asker. Şehidimiz de Safranbolu aşığıymış. Allah sabır versin aileye, şehidimizin mekanı cennet kuşkumuz yok. Tüm şehitlerimize Allah rahmet eylesin. 3 aylık evli ve kızımız da Tunceli’de görevli" diye kaydetti.

Asker annesi Vali'ye sarılarak gözyaşlarına boğuldu
Öte yandan, oğlunun Afrin’de görevli olduğunu ve şehit haberini duyunca geldiğini söyleyen asker annesi Sevgi Korkut, Vali Kemal Çeber’e sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Vali Çeber, asker annesini teselli ederek, “Böyle yaparsan başkaları sevinir. Bize yakışmıyor. Şehidimizin anne ve babasını görseydin ne kadar metanetli olduklarını” dedi.

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.