SON DAKİKA
Hava Durumu

Afrin'e harekat planı hazır: Yönetecek komutan da belli oldu

Afrin harekat planı hazır. Türkiye’nin kilitlendiği harekata özel eğitimli askerlerden oluşan iki tugay k

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2018 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2018 14:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Afrin'e harekat planı hazır: Yönetecek komutan da belli oldu
Afrin harekat planı hazır. Türkiye’nin kilitlendiği harekata özel eğitimli askerlerden oluşan iki tugay katılacak. Özel eğitimli askerlerin yer alacağı operasyonda vurulacak yerler bile belirlendi. Harekatta Mehmetçik’e 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel kumanda edecek.
Afrin harekat planı hazır. Türkiye’nin kilitlendiği harekata özel eğitimli askerlerden oluşan iki tugay katılacak. Mehmetçik’e 2. Ordu Komutanı Korg. Temel kumanda edecek. Fırat Kalkanı’nda DEAŞ süpürülmüştü. Afrin’de PKK/PYD’ye kuşatma harekatı uygulanacak. Harekat “hava destekli kara harekatı” olarak planlanıyor.
Yeni Şafak'ın haberine göre, Afrin harekatı için tüm planlar hazırlandı. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen ve çoğu özel eğitimli personelden oluşan yaklaşık iki tugay büyüklüğünde askeri personel harekatda görev alacak.

Fırat Kalkanı’nda terör örgütü DEAŞ’a yönelik süpürme harekâtı icra eden TSK, Afrin’de ise PKK/PYD’ye ‘kuşatma harekâtı’ uygulayacak.

TSK, Afrin’deki teröristleri kuzeyden, batıdan, doğudan ve güneyden (Hatay, Kilis, Azez, Tel Rıfat, İdlib) kuşatacak. Özellikle Tel Rıfat ve Minnığ Havaalanı bölgesinden terör örgütünün lojistiğinin kesilmesiyle kuşatma tamamlanacak

Harekatın en önemli amacı, örgütün ana damarını kesmek ve köşeye sıkıştırarak teslim olmaya zorlamak olacak. Burada da sivil halkın desteği büyük önem kazanıyor. Son dönemdeki yoğun harekat duyurularının, zarar görmemeleri için sivil halkın bölgeyi terk etmesine yönelik olduğu belirtiliyor.


Afrin harekatı, coğrafi şartlar açısından da Bab’dan da farklı olacak. Azez-Cerablus-Bab ekseninde gerçekleştirilen Fırat Kalkanı, bölgenin uygun arazi yapısı dolayısıyla zırhlı kuvvetler ağırlıklı olarak gerçekleştirilmişti. Ancak Afrin, daha sarp, kayalık ve ağaçlık bölge olduğu için harekât ‘hava destekli kara harekatı’ olarak planlanıyor.
Dolayısıyla harekatda daha çok komando, özel kuvvet ve piyade birlikleri görev alacak. Özellikle dağlık alanlarda teröristlerin kaçışlarına karşı da hava unsurlarına ihtiyaç duyulabileceği belirtiliyor. Sivil hassasiyeti ve teröristlerin az sayıda gruplarla hareket ettikleri değerlendirildiğinde özellikle silahlı İHA’ların daha faal kullanılması planlanıyor. Sınır bölgelerindeki zırhlı birlikler ise daha çok ‘uzaktan destek’ görevi icra edecek.

Hatay sınırında, Afrin kuzeydoğusundaki Hassa bölgesi istikametinde PKK’lıların varlık gösterdiği Amanos dağ silsilesinde özel eğitimli komandolardan yararlanılacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.