SON DAKİKA
Hava Durumu

Ahşap binada çıkan yangın korkuttu

Bursa'nın Osmangazi ilçesi Kuruçeşme Mahallesi Hamdi Sokak'ta bulunan iki ahşap binada elektrik tellerinden çıktığı tahmin edilen yangın, mah

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2012 00:18
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2012 01:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'nın Osmangazi ilçesi Kuruçeşme Mahallesi Hamdi Sokak'ta bulunan iki ahşap binada elektrik tellerinden çıktığı tahmin edilen yangın, mahallede korkulu anların yaşanmasına neden oldu.7 araçla müdahale eden Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri diğer binalara sıçramadan yangını söndürdü.

Yangında iki ev kullanılamaz hali gelirken, vatandaşlar TEDAŞ ekiplerinin elektriği zamanında söndürmediğinden yakındı. Ayrıca olay yerinden araçlarını kaçırmak isteyen vatandaşlar ile itfaiye ekipleri asında da işlerin aksadığı gerekçesi ile tartışmalar yaşandı.

Bu arada yangına sebep olduğu tahmin edilen elektrik telinde yaşanan şelale korkulu anların yaşanmasına neden oldu. Elektrik telinin alev alarak kopması sonrasında çıkan yangında hemen yanında ki bina yandı. Ahşap evler yanarken kopan elektrik telinin dakikalarca bir havai fişek gibi patlayarak yollara ve evlere saçılması korkulu anların yaşanmasına neden oldu. Yangının elektrik telinden dolayı mahalleye sıçrayacağı korkusu yaşayan mahalleli ise TEDAŞ ekiplerinin elektriği geç kesmesinden yakındı. Yandıkça patlayan elektrik teli elektriğin dehşetini gözler önüne serdi. Daha sonra olay yerine gelen TEDAŞ ekipleri elektriği kesince tehlikede ortadan kalkmış oldu.

YANGIN HİDRATLARI İŞİMİZİ KOLAYLAŞTIRDI
Basın mensuplarına açıklamada bulunan İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, yangını can kaybı olmadan ve diğer binalara sıçramadan söndürdükleri için mutlu olduklarını belirtti. Orhan Doğan, "İki tane ahşap binada yangın çıktı. İhbar edildiği anda olay yerine gelerek gerekli çalışmalara başladık. Üçüncü eve sıçramadan kontrol altına aldık. Vatandaşlarımız da bize yardımcı oldu. Yangın hidratlarının bayır sokaklarda yerinde olması işimizi kolaylaştırdı. 2010 yılında Bursa'nın özellikle bayır sokaklarında itfaiye araçlarının girmekte zorlandığı yerlere yangın hidratları koymuştuk. Bu bayır sokaklarda tazyikin biraz az olmasına rağmen çok işimize yaradı." dedi.

Yangının elektrik tellerinden kaynaklandığını belirten ev sahibi ise Murat Erbosnalı ise "Yangın yüzde yüz elektrik kontağından çıktı. TEDAŞ'ta geç geldi, bir saattir bekliyoruz. Allaha şükür ki can kaybımız yok." şeklinde konuştu. Erbosnalı'nın kızı ise gözyaşlarına boğulurken, "Ben dayımın yanında kalıyordum, yangını duyup eve geldim." şeklinde konuştu.

Kuruçeşme Mahalle Muhtarı Ali Polat da, itfaiye araçlarının girmekte zorlandığı yollardan şikayet ederek, "Her sene 3 defa dilekçe verip komşularla imza toplamalarımıza rağmen araç itfaiye ve ambulans girecek şekilde bir yol yaptıramadık." ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.