SON DAKİKA
Hava Durumu

Aileleriyle buluştular

Terör örgütü tarafından kaçırılan 8 kamu görevlisi, serbest bırakılmalarının ardından Habur'da aileleriyle buluştular.

Haber Giriş Tarihi: 13.03.2013 18:45
Haber Güncellenme Tarihi: 13.03.2013 19:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Aileleriyle buluştular
Terör örgütü tarafından kaçırılan 8 kamu görevlisi, serbest bırakılmalarının ardından Habur'da aileleriyle buluştular.


 
 

Terör örgütü tarafından kaçırılan 8 kamu görevlisi, Irak'ın kuzeyinde serbest bırakılmalarının ardından Habur Sınır Kapısı'ndan geçerek Türkiye'ye geldi.

Irak Halil İbrahim Sınır Kapısı'ndan geçerek Habur Sınır Kapısı'ndaki Habur Mülki İdare Amirliği binasına gelen kamu görevlileri, burada savcılık işlemleri ve sağlık kontrolünün ardından aileleriyle buluştu.

9 Temmuz 2011'de Diyarbakır-Lice karayolunda kaçırılan Astsubay Abdullah Söpçeler ve uzman çavuş Zihni Koç, 640 gün sonra aileleriyle buluşurken, erler Reşat Çeçan, Hadi Gizli ve Ramazan Başaran 613 gün sonra ailesine kavuştu. Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu 607 gün, polis memuru Nadir Özgen 579, uzman çavuş Kemal Ekinci 559 gün sonra ailesiyle kucaklaştı.

Duygusal anların yaşandığı buluşmaya, sadece AA ekibi tanıklık etti.

Heyet ile kamu görevlileri Habur'dan ayrıldı

Yakınlarıyla görüştürülen kamu görevlileriyle ile aileleri askeri helikopterle Habur Sınır Kapısı'ndan ayrıldı.

Habur Sınır Kapısı'na getirdikleri kamu görevlilerini yetkililere teslim eden MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Çoban, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici ile BDP milletvekilleri Adil Kurt ve Hüsamettin Zenderlioğlu da Habur Sınır Kapısı'ndan ayrıldı.

Torunum babasına kavuşacak

Bu arada, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yaklaşık 2 yıl önce teröristlerce kaçırılan Astsubay Başçavuş Abdullah Söpçeler'in Kırklareli'deki annesi Hazel Söpçeler de gelişmeleri Babaeski ilçesine bağlı Büyükmandıra beldesindeki evinde televizyondan izlerken gözyaşlarına hakim olamadı.
''Torunum Melis babasına kavuşacak, şükürler olsun'' diyen Söpçeler, oğluyla henüz telefonla konuşama fırsatı olmadığını, sağ salim oğuluna kavuşacağı için çok mutlu olduğunu söyledi.

Beni her zamanki gibi evimizde bekle

Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu, ablası Hatice Diktaş'la kucaklaşırken, astsubay Abdullah Söpçeler, babasıyla kucaklaştıktan sonra eşini telefonla aradı. Eşine, ''Beni her zamanki gibi evimizde bekle, geleceğim'' diyen Söpçeler, 4 buçuk yaşına gelen kızı Melis, uyuduğu için telefonla görüşemedi.

Sesini duydum çok rahatladım

Polis memuru Nadir Özgen'in Aydın'da yaşayan annesi Müşerref Özgen, ''Oğlum çok iyi olduğunu söylüyor. 18 aydır görüşmüyordum, telefonda sesini duyduğumda çok rahatladım'' dedi.
Oğlunu sınırda karşılayan baba Hidayet Özgen da, oğlunu sağlıklı gördüğünü, kavuşmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.