SON DAKİKA
Hava Durumu

AK Parti adayları yola çıkıyor!

Alpaslan YILDIZ Kamuoyunda uzun süredir merakla beklenen AK Parti Bursa Belediye Başkan Adayları b

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2019 21:44
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2019 23:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
AK Parti adayları yola çıkıyor!
Alpaslan YILDIZ
Kamuoyunda uzun süredir merakla beklenen AK Parti Bursa Belediye Başkan Adayları belli oldu. Bugün Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek törenle kamuoyuna tanıtılacak adaylarla birlikte seçim startı da verilmiş olacak.  AK Parti’de 4 belediye başkanı yerini korurken, Yenişehir’de Cumhur ittifakı adına MHP’nin adayı Davut Aydın desteklenecek!
Aylardır adeta papatya falına dönen ve kamuoyunun adeta soluksuz izlediği aday belirleme süreci tamamlandı. AK Parti 31 Mart yerel seçimlerinde yarışacağı adayları bugün 14.30’da Merinos Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenleyeceği törenle kamuoyuna tanıtacak.



DÜNDAR ÜÇÜNCÜ KEZ ADAY

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yeniden aday olarak açıklanmasının ardından adeta aday tonunun oynandığı Bursa’da, önceki akşam netleşen listede en büyük sürprizlerden birisi Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın yeniden aday gösterilmesi oldu. Dündar, seçimi kazanırsa 3 kez üst üste Osmangazi’de başkanlık yapan ilk isim olacak.

EDEBALİ’NİN YERİNE YILMAZ

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin durumu da en fazla merak edilen konulardan biriydi.  Aylardır aday gösterilip gösterilmeyeceği tartışılan Edebali’nin yerine Yıldırım İlçe Başkanlığı’ndan istifa ederek aday adayı olan Oktay Yılmaz tercih edildi. Mudanya’dan aday adayı olan Necati Şahin, CHP’nin en güçlü olduğu bölge olan Nilüfer’de aday yapıldı.

4 BAŞKAN YERİNİ KORUDU

AK Parti’de büyük değişimin yaşandığı belediye başkan adaylıkları noktasında Mustafa Dündar dışında, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ve İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban yeniden aday gösterildi. Bir süredir Cumhur ittifakı çerçevesinde MHP’ye bırakılacağı söylenen CHP’nin elindeki Mudanya’da ise AK Parti tercihini eski ilçe başkanı Ahmet Murat Ünal’dan yana kullandı. İznik’te beklendiği gibi Kaan Usta, Mustafakemalpaşa’da Mehmet Kanar, Gemlik’te Berkay Bulut AK Parti adına yarışacak adaylar olarak belirlendi.

DAĞ İLÇELERİ RAHAT

Dağ ilçelerinde de AK Parti değişime gitti. Orhaneli’nde Ali Aykurt, Keles’te Mehmet Keskin, Büyükorhan’da Ahmet Korkmaz, Harmancık’ta ise Yılmaz Ataş aday gösterildi. AK Parti Kestel’de Önder Tanır, Orhangazi’de ise Bekir Aydın isminde karar kıldı. Cumhur ittifakı kapsamında Yenişehir’de aday çıkarmayan AK Parti,  MHP adayı Davut Aydın’ı destekleme kararı aldı.

BUGÜN TANITIM TOPLANTISI YAPILACAK

Adayların belli olmasının ardından AK Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından bugün saat 14.30’da Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde belediye başkan adayları kamuoyuna tanıtılacak. Daha önce katılacağı duyurulan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un toplantıya katılmayacağı açıklandı.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.