SON DAKİKA
Hava Durumu

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten 23 Haziran açıklaması

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı. 23 Haziran seçimleriyle ilgili açıklama yapan Çelik, "Yaptığımız işten eminiz, YSK kararını verdi

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2019 19:31
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2019 20:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten 23 Haziran açıklaması
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı. 23 Haziran seçimleriyle ilgili açıklama yapan Çelik, "Yaptığımız işten eminiz, YSK kararını verdi. Vatandaşımıza gideceğiz." ifadelerini kullandı.

Ömer Çelik'in açıklamalarının satır başları;

YSK'nın verdiği karar sonrası tartışmalar devam ediyor. Neredeyse bazı ülkelerin birinci maddesi olmuş durumda.

Türkiye'deki seçim süreçlerine ve sonuçlarına müdahale gibi algılanabilecek açıklamalardan kaçınmak gerekir.

Demokrasinin olduğu ülkelerde seçim tekrarlanır.

YSK mazbatayı alıp diğerine vermedi.

Yine karar verecek olan vatandaşımızdır. Yegane karar mercii vatandaşlarımızın vereceği oy olacaktır.

42 bin kadar oyda usulsüzlük tespit edilmiş, pek çok sandıkta sayım çözüm çizelgelerinde birtakım yetkinlik vasıflarının olmadığı görülmüş bütün bunlar değerlendirilerek YSK seçimin yenilenmesine karar vermiştir.

Bir oy farkla bile kim kazanırsa başımızın üzerinde yeri var diyeceğiz.

Bilgi eksikliğiyle eleştiren dış çevrelerin demokrasi konusunda ne kadar tutarlı olduklarını çok uzağa gitmeden anlayabiliriz.

Aynı çevreler Sisi demokrasiyi restore ediyor gibi açıklamalar yapmıştı. Söylemek istediğimiz şey şudur: Demokrasi için bu kadar hassasiyet gösterirken, Venezuela'da askeri darbe çağrısı yapmalarını, seçilmiş liderin görevden alınması çağrılarını tüm dünya not ediyor.

Amerikan gazetesine yansıyan bir şey vardı. Kendi danışmaları Venezuela konusunda kendisini yanılttıkları yönündeydi.

Bir tutarlılık çağrısı yapıyoruz, demokrasi konusunda tutarlılık çağrımızı tekrar ediyoruz.

Türkiye'yi Batı'ya şikayet eden siyasetçilerin bu tutumları iyi değerlendirmesi lazım.

Bize AGİT gibi kurumları hatırlatanların bilmesi gerekiyor. Biz tüm mükellefiyetlerimizi yerine getiriyoruz.

YSK'nın kararı milli iradenin bir kere daha hakem edilmesi şeklindedir.

Bizim arzu ettiğimiz şey, demokrasi ve demokratlığın kredibilitesinin korunmasıdır. Bu çifte standarttan uzak durulmalıdır.

Türk demokrasisi onurlu ve gururlu bir demokrasidir. Uğruna şehitler verilmiş bir kazanımdır. Bedeli ödenmiş bu gururlu demokrasiyi ülkemizin en büyük kazananı olarak görüyoruz.

İçerideki tepkiler başka bir boyuta geçmiş durumda. Kızılay'da hakimleri yürütmeyiz diye tehdit edenlerin varacağı yerin tehlikeli olacağını söylemiştim.

Ne CHP sözcüleri ne CHP lideri tarafından darbe çağrısı yapan CHP milletvekili kınanmış değildir.

Nihayetinde bir sonraki aşamaya da geçildi CHP genel başkanı YSK hakimlerinin isimlerini vererek, hedef göstererek bir konuşma yaptı. Soyadlarıyla dalga geçmeye kadar işi götürdü.

Şimdi daha önce de söylendi başkan ve üyeleri konusunda bir usulsüzlük vardı neden itiraz etmediniz diye? Sandık kurulu başkan kurulu listeleri siyasi partilere verilmiyor.

Seçimden sonra bu tutanaklara baktığımız zaman isimleri oradan geliyoruz. Araştırma yaptığımız zaman vardığımız sonuçları kamuoyu ile paylaşmış oluyoruz. YSK'nın gerekçeli kararını bekleyelim demiştim. YSK'nın gerekçeli kararını görmemiz gerekiyor. Şunu herkes biliyor. YSK yapılan itirazları değerlendiriyor. Tüm ilçelerde seçimlerin iptal edilmesi yönünde bir itiraz olmadı.

YSK'nın gerekçeli kararını göreceğiz.

Bütün bu yasayı çıkarırken de CHP'nin katkı verdiği bir yasa olarak 2018 yılında çıktı. Biz bununla ilgili eksiklik tespit ettiğimiz zaman hemen önümüze şu getiriliyor: Bu itirazları neden yapıyorsunuz?

İtiraz etmemiz antidemokratik bulunuyor.

Yaptığımız işten eminiz, YSK kararını verdi. Vatandaşımıza gideceğiz.

Hep beraber kazananı saygıyla karşılayacağız.

KAPADOKYA

Bu yakın zamanda da sosyal medyada da gündem olmuştu. Kapadokya'yı tehdit eden yapılaşma görüldüğü zaman vatandaşlardan tepki gelmişti. Bu tarihi mirasın korunması açısından bir alan başkanlığı kurulmasına yönelik olarak partimiz tarafından teklif verildi. Böylece hem yetki karmaşasına son verilecek tarihi miras güçlü bir şekilde korunacak.

ABD - İRAN YAPTIRIMLAR

Bu tip ambargoların bu tip yaptırımların halkları cezalandırmak olduğunu her seferinde ifade ediyoruz. Kuzey Kore ile bu kadar yoğun diplomatik çözüm yollarının arandığı dönemde çıkan bu karar bölge barışına hizmet etmeyecektir. Biz bir kere daha bu yaptırımlara karşı olduğumu açık bir şekilde ifade ediyoruz.

S400 VE F-35

S400 ve F-35'lerle ilgili tartışma devam etti. Bunlarla ilgili pozisyonumuzu koruyoruz. Obama tarafından uygun koşullarda Patriot teklif edilmediğini Trump biliyor. S400 milli komuta sistemi tarafından çalıştırılacak. İttifakın dayanışması daha önemli hale gelecektir. Türkiye NATO ittifakı içerisinde kilit bir ülkedir. Müttefiklerimizden daha iş birliğine yakın yaklaşımlar duymak istediğimizi altını çiziyoruz.

Bütün bu süre içerisinde aynı zamanda ABD'nin Kudüs kararını göze aldığımız zaman ABD'nin İsrail - Filistin sorununda güvenli bir arabulucu olarak hareket edeceğine kanaat getiremiyoruz.

DOĞU AKDENİZ

Türkiye'nin ruhsat sahalarında yaptığı çalışmalara hem Rum tarafının hem Yunan tarafının saldırgan beyanlarını görüyoruz. Burada Türkiye'nin tezlerine karşın bir oldu bittiyle Rum tarafının hem Yunan tarafının bir sonuç alması mümkün değildir.

Sonuç ortaya çıkmasın diye bir takım oynamalar yapılmış. Biz usulsüzlük için başvurduk. Başvurumuz kabul edildi. Biz tezimini söyledik. Kanuna aykırı olarak birtakım kişiler sandıklarda görevlendirilmiş. Bütün bunlara dokunmayacaksak seçim sonrası itiraz müessesesi niçin kurulmuştur?

Cumhurbaşkanımız Afrin sınırında mehmetçikle bir araya geldiğinde kendisine eşlik eden sanatçılarda fişleme gördük. Saygın olmayan tutumlar bizim geleneğimiz değil. Tek tek kimin ne dediğine girmeyeceğim. Bazı sanatçıların tek bir cümleyi kullanarak teşkilat mensubu gibi bir tutum içine girmesi kendi tercihleridir.

Biz arzu ederiz ki Türkiye'nin tüm sanatçıları sanatsal faliyetleri ile anılsınlar.

Kuşkusuz her seçim bir tecrübedir. Hem YSK gereken tedbirleri alacaktır hem de biz siyasi partiler olarak gereken tedbirleri alacağız.

Kürt seçmen şuraya oy verecektir gibisinden vatandaşımızın iradesini yok sayan bir yaklaşım siyaseten ve ahlaken doğru değil. Burada bir mesele var o da şudur. Terör örgütü üst düzey temsilcilerinin ortak bir çağrıda buluştuklarını görüyoruz. Askerimizi, milletimizi katleden kendileri için oy istediği adayların milletin huzuruna çıkıp bu açıklamalarla ilgili bir şey söylemesi lazım. Bunlar sizin için neden oy isterler?
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.