SON DAKİKA
Hava Durumu

'Akil insanlar'la ilk toplantı günü belli oldu

Başbakan Erdoğan çözüm sürecinde önemli rol alacak "akil insanları" tespit ettiklerini açıklayarak, "Bu heyetle Perşembe akşamı bir ar

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2013 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2013 17:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başbakan Erdoğan çözüm sürecinde önemli rol alacak "akil insanları" tespit ettiklerini açıklayarak, "Bu heyetle Perşembe akşamı bir araya gelerek, istişarelerimizi yapacağız'' dedi.


 
TBMM'deki AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çözüm sürecinde rol alacak olan akil insanlarla ilgili açıklamada bulundu.

Erdoğan, çözüm sürecinin önemli bir aşaması olarak süreci takip edecek ve sürece yönelik toplumsal desteği perçinleyecek bir heyeti, kamuoyunda yaygın kullanılan adlandırmayla ''akil insanları'' tespit ettiklerini bildirdi.

Bir havuz oluşturduklarını ve bu havuz içinde bugün çalışmalarını yapacaklarını ifade eden Erdoğan, 7 ayrı coğrafi bölgeye göre bir planlama yapıp kısa süre zarfında da bu heyettekilerin isimlerini kamuoyuna duyuracaklarını söyledi.

Erdoğan, heyetle büyük ihtimalle Perşembe akşamı bir araya gelerek istişare edeceklerini belirterek, "Hem biz bu heyetteki akil insanların görüş ve önerilerini dinleyecek, onlarla istişarede bulunacağız hem de onlar bölgelerimizde bir kısım etkinlikler gerçekleştirerek halkımızla, kanaat önderleriyle bir araya gelecekler" şeklinde konuştu.

Kimse süreci provoke etmesin

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirerek, "Sayın Bahçeli'nin, 'ihanet süreci' ifadesini aynen kendisine iade ediyorum. Eğer bu ülkede, bu anlamda bir ihanet varsa bu ihanetin içinde olan Bahçeli'dir, Kılıçdaroğlu'dur. Çünkü hiçbir zaman 'bu işi nasıl çözelim' diye bir araya gelmeye asla yanaşmamışlardır'' dedi.

Erdoğan, ''Çözüm süreci adını verdiğimiz bu yeni süreç, daha güçlü, daha özgür, daha demokratik, daha huzurlu bir Türkiye hedefinin ileri bir adımıdır. Kimse bunu provoke etmeye gayret etmesin. Bunu ne Kılıçdaroğlu ne Bahçeli provoke edebilir. Yeter ki milletim desteğini bizden esirgemesin'' diye konuştu.

Türkiye'de acılar bitecek

Herkesin gönlünü ferah tutmasını isteyen Erdoğan ''Hiç kimse tedirgin olmasın. Hiç kimse yersiz endişelere kapılmasın. Çatışma kültüründen beslenen siyasi partilerin yaydıkları korkulara hiç kimse aldanmasın, prim vermesin. Öyle bir Türkiye yükseliyor ki bu Türkiye'de inşallah acılar bitecek, gözyaşları dinecektir'' dedi.

Başbakan Erdoğan, çözüm sürecinde kendilerine destek verenlerle yola devam edeceklerini belirterek, ''Birileri bağcıyı dövmeye gayret edecek. O dövülen bağcı bizsek, bir yere kadar sabrederiz. Ondan sonra da biz, 'Bir yanağına vur, öbür yanağına uzat', o anlayışta değiliz. Bizim bir yanağımıza vuran karşılığını bulur'' diye konuştu.

Üniversitede okuyan gençlere seslenen Erdoğan, şöyle konuştu:
''Bu çatışmaların içerisinde yer alanlar bilsinler ki kendileri kazanmıyor. Tam aksine onlar bu vatana ihanet etmenin içerisindedirler. Böyle bir gayretin içerisindedirler. Ben bu genç evlatlarıma söylüyorum. Biz 1980 öncesinde bunun belalarını çok ağır ödedik. Aynı belayı siz de ödemeyin. Aynı faturayı siz de ödemeyin. Bu yanlış yollardan vazgeçin.''

S&P'nin Türkiye'nin kredi notunu artırması

TÜİK'in açıkladığı 2012'nin büyüme rakamlarını da değerlendiren Başbakan Erdoğan, Türkiye ekonomisinin 2012 yılında yüzde 2.2 oranında büyüdüğünü hatırlattı. Erdoğan, ''Yüzde 2.2'lik büyüme oranı beklentilerimizin altında dahi olsa, gelişmiş ülkeler ve Avrupa ülkelerine göre Türkiye başarılı bir performans sergilemiştir'' dedi.

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Standard and Poor's'un (S&P), Türkiye'nin kredi notunu artırmasına ilişkin Erdoğan, şunları söyledi:

''Ama bu yeterli değil onu söyleyeyim. İflas eden bir ülkeyle ilgili 6 kat birden artış yaparken, Türkiye ile ilgili böyle bir artışı ortaya koymaları, ne bilimseldir ne adildir. Biz bilimsel, adil yaklaşım istiyoruz. İdeolojik yaklaşım istemiyoruz. Bunun düzeltilmesi lazım.''

İlk toplantı Başbakanlık Ofisi'nde  

Alınan bilgiye göre, Başbakan Erdoğan, ''akil insanlar'' ile İstanbul'daki Başbakanlık Ofisi'nde görüşecek. 4 Nisan Perşembe günü saat 18.00'deki görüşmenin yemekli toplantı şeklinde yapılacağı öğrenildi.

Başbakan karate elbisesi giydi

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından, güreş ve karate şampiyonalarında madalya kazanan milli takım sporcuları ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da milli sporculara eşlik etti.

Erdoğan önce, Ümit Genç Avrupa Karate Şampiyonası'nda 18 madalya kazanan Ümit Genç Karate Takımı ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Başbakan Erdoğan kendisine hediye edilen, arkasında ''26 Şubat 1954, Recep Tayyip Erdoğan'' yazılı siyah kuşak karate elbisesi giydi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.