SON DAKİKA
Hava Durumu

Aktaş'tan İnesmek'e ziyaret

İnegöl Belediyesi bünyesinde dört yıldan hizmet veren sanat ve meslek edindirme kursları (İNESMEK) devam ediyor. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kursla

Haber Giriş Tarihi: 31.12.2014 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 31.12.2014 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Aktaş'tan İnesmek'e ziyaret
İnegöl Belediyesi bünyesinde dört yıldan hizmet veren sanat ve meslek edindirme kursları (İNESMEK) devam ediyor. Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kursları ziyaret ederek, kursiyerlere başarılar diledi.
Nuri Doğrul Caddesi üzerindeki İNESMEK kurslarını ziyaretinin ardından konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Belediyemizin sosyal sorumluluk projesi kapsamında başlattığı önemli projelerden biri olan İNESMEK kurslarını 2011 yılında hayata geçirmiştik. Bu sene dördüncü yılımız. Bu sene Milli Eğitim ile yaptığımız protokol gereği, kurslarımızı Halk Eğitimi Müdürlüğü ile beraber gerçekleştiriyoruz. İNESMEK ile alakalı 2014-2015 eğitim öğretim dönemi kayıtlarını 1 Eylül itibari ile almaya başladık ve 1 Ekim tarihinden itibaren derslerimiz başladı. İNESMEK kurslarında el sanatlarından bilişim teknolojisine, yabancı dil eğitimlerinden kişisel gelişim ile sanat ve tasarım kurslarına kadar pek çok alanda eğitim verilmektedir” dedi.
Bu yıl 7 farklı kurs merkezinde 21 farklı branşta hizmet verdiklerini aktaran Aktaş, “Bu branşlarımız Arapça seviye a1, bilgisayar destekli mobilya tasarımı (3d max), bilgisayar destekli muhasebe, bilgisayar destekli proje çizimi (autocad), bilgisayar kullanımı (opr. Ve işl.), diksiyon, iş ve sosyal hayatta iletişim, yatak odası tekstili hazırlama, dekoratif ahşap süsleme, fotoğraf çekimi, hasta kabul işlemleri-tıbbi sekreterlik, İngilizce seviye a1, ev yemekleri hazırlama, hızlı klavye kullanımı, kadın giysileri dikimi 1, kadın giysileri kalıp hazırlama, keçe yapımı, kuaförlük, Rusça seviye a1 ve ebrudur. 7 farklı kurs merkezlerimiz var. Ayrıca kurs merkezlerimize gelemeyen vatandaşlarımız için web sitemiz üzerinden de online kayıt alıyoruz. İNESMEK için dizayn edilen web sitemiz olan www.inesmek.org adlı adresten vatandaşlarımız kurslara kayıt yaptırabilir. Kurslarımıza 14 yaşını tamamlayan bütün hemşerilerimiz ücretsiz katılabilmektedir. Kurslarımızı başarı ile tamamlayan kursiyerler Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika almaya hak kazanıyor” ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.