SON DAKİKA
Hava Durumu

Ameliyatları narkozsuz yapıyoruz

Uluslararası Suriyeli Doktorlar Birliği Temsilcisi Alomar ''Suriye halkı ne zaman öleceğini bekleyen halk konumuna geldi. Düzenlemeler nedeni

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2013 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2013 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Uluslararası Suriyeli Doktorlar Birliği Temsilcisi Alomar ''Suriye halkı ne zaman öleceğini bekleyen halk konumuna geldi. Düzenlemeler nedeniyle narkozun temininde zorluk yaşıyoruz'' dedi.


 
Uluslararası Suriyeli Doktorlar Birliği Temsilcisi Abdarrahman Alomar, yaptığı açıklamada, birliğin geçen yılın Ocak ayında, Suriye'deki sağlık kuruluşlarını bir çatı altında toplamak amacıyla kurulduğunu anlattı.
Talepler doğrultusunda halkın diğer ihtiyaçlarına da yardımcı olmaya çalıştıklarını kaydeden Alomar, ''Birlikteki doktorların hepsi ya Suriye'de ya da yurt dışında tıp eğitimi alıp ülkelerinde hizmet eden insanlar. Allah, Suriye halkına en iyi şekilde hizmet etmeyi nasip eylesin'' diye konuştu.

Suriye'de en çok yaralı çocuklardan etkilendiğini anlatan Alomar, 6 çocuğu bulunduğunu belirterek ''Suriyeli çocukların gözümüzün önünde yaralanması veya ölmesi bizi kahrediyor. Evinde sakin ve barış içerisinde yaşayan Suriye halkı, bugün artık korku içerisinde. Ne zaman öleceğini bekleyen bir halk konumuna geldi'' ifadelerini kullandı.

Abdarrahman Alomar, bölgede özelikle ameliyatlarda kullanılan narkoz ilaçlarına ihtiyaçları olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

''Hem Suriye'deki hastanelere hem de geçici kurulan hastanelere gün içerisinde bir çok yaralı geliyor. Yaralı ve diğer hastalar için en çok ağrı kesici, antibiyotik ve ameliyat esnasında kullanılmak için narkoza ihtiyacımız oluyor. Ancak uluslararası düzenlemeler nedeniyle narkozun temininde ciddi zorluklar yaşıyoruz. Hatta narkoz bulamadığımız zamanlar da oluyor. Bu durumlarda da hastanın hayati bir tehlikesi varsa maalesef narkoz kullanmadan gereken operasyonu yapmak zorunda kalabiliyoruz.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.