SON DAKİKA
Hava Durumu

Anıtkabir'de buruk 19 Mayıs töreni

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gençlerle Anıtkabir’i ziyaret ett

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2014 12:07
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2014 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Anıtkabir'de buruk 19 Mayıs töreni
Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla gençlerle Anıtkabir’i ziyaret etti. Soma’daki maden faciası dolayısıyla buruk geçen törene, Kırgız ve Özbek gençleri de yöresel kıyafetleriyle katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç ve çeşitli okul ve spor kulüplerinden gelen öğrenciler ile Kırgız ve Özbek gençlerinden oluşan heyet, Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesinin bulunduğu bölüme geçti. Bakan Kılıç, Atatürk’ün mozolesine beyaz ve kırmızı karanfillerden oluşan, üzerinde “Gençlik ve Spor Bakanlığı” yazalı çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Bakan Kılıç gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Gençlerin arasında törene yöresel kıyafetleriyle gelen Kırgız ve Özbek gençleri de yer aldı. Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçen Bakan Kılıç, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı. Bakan Kılıç, deftere şunları yazdı: “Cumhuriyetimizin Gazisi Mustafa Kemal Atatürk, 95 yıl önce 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığın Mili Mücadele’yi temsilen bugün ülkemizin İstiklal Mücadelesi için canını feda eden tüm şehitlerimizin aziz emanetlerini üzerimizde taşıyarak huzurundayız. Soma’da yaşanan ve hepimizi derinden yaralayan maden kazasında kaybettiğimiz 301 can her zaman yüreğimizde yad edilecektir. Yaktığın kurtuluş ve bağımsızlık meşalesi bugün ilk günkü canlılığını korumakta ve ülkemizin muasır medeniyet yolculuğunu aydınlatmaktadır. Hükümet olarak bu kutlu günü gençliğine armağan etmiş olmanın bilinciyle bütün politikalarımızda gençlerimizin potansiyelini harekete geçirecek adımlara öncelik veriyoruz. Türk gençliğine emanet ettiğin İstiklal ve Cumhuriyeti ilelebet kanımız ve canımız uğruna muhafaza edip yaşatacağımıza bir kez daha söz veriyoruz. Ruhun şad olsun."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.