SON DAKİKA
Hava Durumu

Annelerle görüşen Demirtaş: Kandil ile görüşeceğim

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, 20 Mayıs günü Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi baş

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2014 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2014 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Annelerle görüşen Demirtaş: Kandil ile görüşeceğim
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, 20 Mayıs günü Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi başlatan aileleri ziyaret etti. Demirtaş, ziyarette ailelerin taleplerini iletmek üzere Kandil ile görüşeceklerini söyledi.

PKK tarafından çeşitli tarihlerde kaçırılan çocukların aileleri 20 Mayıs’ta Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi başlattı. 3 aile ile başlayan oturma eylemi bugün 19 aileye ulaştı. Çocuklarının PKK tarafından kaçırıldıklarını öne süren aileler çocuklarının geri gelmesi için başlattıkları oturma eylemindeki aileleri, BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ziyaret etti. Demirtaş ile aileler arasında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi binasında basına kapalı yapılan görüşme 1 saat 20 dakika sürdü. 19 aileden temsili olarak 8’i ile görüşen Demirtaş'ın, ailelerin sorunlarına çözüm bulacaklarını aktardığı öğrenildi. Yapılan görüşmenin ardından aileler adına gazetecilere açıklama yapan PKK tarafından kaçırılan lise öğrencisi Fırat Aydın Eren’in annesi Mahfuze Eren, görüşmenin olumlu geçtiğini ifade etti. Taleplerini Demirtaş’a aktardıklarını anlatan Eren, Demirtaş’ın Kandil ile görüşeceğini dile getirdi. Çocukların durumuyla ilgili Demirtaş’ın bir bilgisinin olmadığını belirten Mahfuze Eren, “Görüşmemiz olumlu geçti. Kandil ile görüşeceklerini ve taleplerimizi dile getireceklerini söylediler. Kesinlikle 18 yaş altındaki çocukların dağda kalmalarını kabul etmediklerini söylediler. Demirtaş, savaştan yana olmadıklarını ve barışın gelmesini istediğini bize ifade etti. Ailelerin tümü taleplerini Demirtaş’a aktardı. Bizim için üzüldüklerini anlattı. İnşallah en kısa zamanda barış gelir, 18 yaşın altındaki çocuklar geri gelir. Onların da dilekleri bu şekildeydi. Görüşme sonrasında çok umutlu olduk. İnşallah devlette bu şekilde bizlere yardımcı olur. Devletin, BDP ve Kandil ile görüşüp, barışın sağlanmasını istiyoruz. Çocuklarımızın durumuyla ilgili kendilerinin de bir haberi olmadığını bize anlattı. Tüm ailelerin isimleri alındı çeşitli görüşmeler yapacaklar. Bize, eyleminizi sona erdirin diye bir talepleri olmadı. Eylemimiz devam eder mi, etmez mi bilemiyoruz. 40 gündür oğlum dağda. Elim yüreğimde. İnşallah barış gelir hiçbir anne ağlamaz. Savaş uçakları geçtiği zaman sürekli kaygılanıyoruz. Acaba çocuklarımıza bir şey olur mu diye kaygılanıyoruz" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.