SON DAKİKA
Hava Durumu

Arap Birliği Ankara'ya heyet gönderecek

Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Faika Salih, Arap Birliği'nin Suriyeli sığınmacıların durumunu incelemek üzere Türkiye'ye bir he

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2013 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2013 18:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Faika Salih, Arap Birliği'nin Suriyeli sığınmacıların durumunu incelemek üzere Türkiye'ye bir heyet göndereceğini açıkladı.


 
Irak, Ürdün ve Lübnan'daki sığınmacılara ilişkin raporun sunulduğu Arap Birliği daimi temsilciler toplantısında konuşan Salih, Arap Birliği'nin Suriyeli sığınmacıların durumunu incelemek ve komşu ülkeler hakkında rapor hazırlamak üzere yakında Ankara'ya bir heyet göndereceğini ancak tarihinin henüz belirlenmediğini söyledi.

Arap Birliği heyetinin hazırladığı raporda, Suriyeli sığınmacılara yapılan desteğin arttırılması, yardım yapan taraflar arasında koordinasyon sağlanması ve sığınmacılar arasında yardımların adil bir şekilde dağıtılması istendi.

Raporda, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nden ateşkes kararını dayatması ve 2 yıldır Suriye'de devam eden savaşın bitmesi için kararlı bir biçimde müdahale etmesi talep edildi.

Genel Sekreter Yardımcısı Faika Salih başkanlığındaki Arap Birliği heyeti, Suriye'ye komşu 3 ülkeyi ziyaret etmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.