SON DAKİKA
Hava Durumu

Arınç: Çıplaklığı özgürlük sanan bir anlayış doğru değil

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Taksim’deki bikinili eyleme tepki göstererek, “Çıplaklığa özgürlük sanan bi

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2013 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 24.06.2013 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Arınç: Çıplaklığı özgürlük sanan bir anlayış doğru değil
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Taksim’deki bikinili eyleme tepki göstererek, “Çıplaklığa özgürlük sanan bir anlayış. Bunlar doğru değil. Bunlara kızmanın dışında da bir şey söylememiz mümkün değil. Bunları özendirme noktasında olmamalıyız” dedi.



 

 

Bursa’da temaslarını sürdüren Başbakan Yardımcısı Arınç, Yıldırım İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Arınç, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yapılan Kazlıçeşme mitingine 1 milyon 300 bin kişinin geldiğini belirterek, metrekareye neredeyse 8 kişi düştüğünü söyledi. AK Parti’nin diğer siyasi partilerden farklı olduğunu anlatan Arınç, “Biz birbirine küsen, darılan, sırt çeviren değil, el ele hedefe doğru koşan bir partiyiz. Bizim gücümüz budur. Başka partilerde millet birbirinin kuyusunu kazarken, selam vermezken, ‘ben geldim galip geldim, diğerini boşver’ deyip birbirlerini reddederken, biz birbirimizden güç alıyoruz. Yeter ki milletimize ve devletimize hizmet alanında yarışalım. Hep başarı gördük. Eskiden çok zor günlerimiz oldu. O günlerde de biz vazifemizi yaptık. Bu millete iyiyi ve doğruyu söylemeye çalıştık” dedi.

ARINÇ’TAN BİKİNİLİ EYLEMCİYE TEPKİ
Taksim Meydanı'nda bikinisiyle olaylara tepki gösteren eylemciyi eleştiren Arınç, “Güya İsviçre’den gelmiş. Güya doktormuş, ‘İsviçre’de özgürlük var Türkiye’ye özgürlük getirdim’ dedi. Ben kendimi zor tutuyorum bir şey söylemek için. Allah bu berat kandili hürmetine bu kadıncağıza hepimizin eşlerine çocuklarına yardım etsin. Çıplaklığa özgürlük zanneden bir anlayış. Bana sahip olan insanlar var. Bunlar doğru değil. Bunlara kızmanın dışında da bir şey söylememiz mümkün değil. Bunları özendirme noktasında olmamalıyız. Çapulcu kelimesi iyi bir şey değil. İyi bir insanı tarif etmiyor. Kötü işler yapan demek. Bunları anlamak için TDK’nın lugatına bakmaya gerek yok” ifadelerini kullandı.

“BİR GENEL BAŞKAN LAFININ NEREYE GİDECEĞİNİ BİLMEZ Mİ?”
CHP Lideri Kemal Kemal Kılıçdaroğlu’nun çapulculuğa yönelik sarf ettiği kelimelere tepki gösteren Arınç, “Düşünsenize böyle bir şey iktidara gelse. Allah korusun. Türkiye’de çapulcular hükümet kuracak, devlet otoritesi olmayacak, hakim savcı polis olmayacak. Çapulcular her istediğini yapacak. Böyle bir ülke var mı? Biz nasıl hukuk devletiyiz. Bir genel başkan lafının nereye gideceğini bilmez mi? ‘Ergenekon nerede yerini söyleyin, hemen üye olayım’ demişti. DHKP-C örgütüne operasyon yapıldı. Böyle bir örgüte arka çıktı. 'Yerini bana gösterin' dedi. 3-5 avukatı tutuklanması onları fevkalede üzdü. Hukukun olmadığı yerde devlet olmaz” dedi.

“ŞİDDETE DAYALI OLMAYAN HER KARİKATÜR HER YAZI ALABİLDİĞİNCE SERBEST”
“Devletin bir yüzü vardır, iki yüzü yoktur. Devletin bir yüzü vardır o da hukuk yüzüdür” diyerek sözlerini sürdüren Arınç, “Devletin hukuk yüzünü iktidarımız temsil ediyor. Şiddete dayalı olmayan her televizyon, her karikatür her yazı, alabildiğine serbest. Şiddetin olduğu hiçbir şeye müsaade etmeyiz. Bazı kesimler Türkiye’nin huzurunu istemiyorlar. Biz bunlarla yıkılacak bir ülke değiliz. Halkın emaneti ile geldik. Sandık ve millet iradesi ile değişir. Hilesiz, darbesiz iktidarlar el değişirse, buna demokrasi denir. Eskiden silah gücüyle cuntaların korkutmasıyla değişirdi. Şimdi öyle değil” açıklamalarında bulundu.

“BİZİ DÖVECEKSE MİLLET DÖVSÜN”
Türkiye’deki demokrasinin üzerindeki tüm vesayetleri kaldırdıklarını söyleyen Arınç, “Milletin iradesi sokakta yakıp yıkarak ortaya çıkmaz. Farklı fikirleri. siyasi partiler siyaset diliyle konuşur. AK Parti yanlış yaparsa, sözleri tutmazsa, böbürlenir ve gururlanırsa, bu millet yüzde 50’yi yüzde 10’lara bile düşürür. Millet buna karar verirse, buna 'eyvallah' demekten başka bir şey yok. Biri dövecekse millet dövsün. Başkasının fiskesine bile tahammül etmeyiz. Milletimiz bizim mesajımızı anladı” ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.