SON DAKİKA
Hava Durumu

Artık sayaçsız su yok

Sayaç taktırmayan yeraltı suyunu kullanamayacak

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2012 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2012 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Sayaç taktırmayan yeraltı suyunu kullanamayacak



Devlet Su İşleri (DSİ) 3. Bölge Müdürü Erol Şenöz, ‘'Yeraltı Suları Kanunu'nda yapılan düzenlemeyle yeraltı suyu kullanmak için sondaj kuyusu açtıran kuyu sahiplerinin, su kuyularına sayaç taktırması zorunluluğunun getirildiğini söyledi.

Şenöz, yaptığı açıklamada, yeraltı sularının kontrollü kullanılması ve sürdürülebilir şekilde yönetilmesi amacıyla 167 Sayılı Yeraltı Suları Hakkında Kanun hükümleri gereğince, açılmış ve açılacak olan tüm sondaj kuyularına su sayacı takılması zorunluluğunun getirildiğini belirtti.

Yeraltı suyu kullanan kuyu sahiplerinin mağdur olmaması için belirlenen süre içinde su sayaçlarını taktırmaları gerektiğini vurgulayan Şenöz, şunları kaydetti; "Daha önce açılmış ve ölçüm sistemi takılmadan Yeraltı suyu Kullanma Belgesi almış olan kuyu sahiplerinin, 25 Şubat 2013 tarihine kadar kuyularına su sayacı taktırmaları gerekmektedir. Bu tarihe kadar su sayacı taktırmayanların belgeleri iptal edilecek olup, kuyuları bölge müdürlüğümüz kapatmak zorunda kalacaktır. Kapatma masrafları da sondaj kuyusu sahibinden tahsil edilecektir."

Kuyu sahiplerinin sondaj kuyularına ait yeraltı suyu kullanma belgeleriyle birlikte, en kısa sürede DSİ bölge müdürlüklerine müracaat ederek, taahhütname vermeleri ve su sayaçlarını taktırmaları gerektiğini ifade eden Şenöz, 1 Ocak'tan itibaren yeraltı suyu temini maksadıyla açılacak olan sondaj kuyularına su sayacı takılmadan, 'Yeraltı Suyu Kullanma Belgesi' verilmeyeceği uyarısında bulundu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.