SON DAKİKA
Hava Durumu

Avrupa Birliği ile yeni fasıl açıldı

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Türkiye'nin AB müzakere sürecindeki 22. faslın açılmasıyla ilgili geri dönülmez bir karar alındığını söy

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2013 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2013 14:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Avrupa Birliği ile yeni fasıl açıldı
Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Türkiye'nin AB müzakere sürecindeki 22. faslın açılmasıyla ilgili geri dönülmez bir karar alındığını söyledi.



Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'ninAB müzakere sürecindeki "Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu" başlıklı 22. faslın açılmasına ilişkin, "Faslın geri dönülmez bir karar ile açılması teyit edildi'' dedi.

Meclis'te gazetecilerin AB ile müzakere konusunda sorularını yanıtlayan Davutoğlu, bir yola çıkarken olumlu netice düşünerek davrandıklarını ifade etti.

"Bölgesel Politika ve Yapısal Araçların Koordinasyonu" başlıklı 22. faslın açılmasına ilişkin de bir engel görmediğini belirten Davutoğlu, ''Faslın ertelenmesi ve yeniden görüşülmesi söz konusu değildir. 22'nci fasıl açılmıştır'' diye konuştu.

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklaması

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Bugün toplanan AB Genel İşler Konseyi’nde, Türkiye ile müzakere sürecinde 'Bölgesel Politikalar ve Yapısal Araçların Koordinasyonu' başlıklı 22. faslın açılması konusunda oybirliği sağlanmış olmasından dolayı memnuniyet duyuyoruz. Katılım müzakerelerinde uzun süredir yaşanan durgunluk nedeniyle zor bir dönemden geçmekte olan AB ile ilişkilerimiz açısından bu yetersiz ancak doğru yönde atılmış bir adımdır" ifadelerine yer verildi.

Hükümetlerarası Konferans'ın, AB Komisyonu’nun yıllık Türkiye İlerleme Raporu’nu sunmasının ardından bilahare belirlenecek bir tarihte toplanacağının belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türkiye-AB ilişkileri, geçmişi 50 yıllık bir sürece dayanan çok yönlü ve köklü ilişkiler manzumesidir. Üyelik müzakereleri bu ilişkinin temel unsurlarından birini teşkil etmiş ve hükümetimizin de stratejik bir tercihi olagelmiştir. AB üyesi ülkelerin katılım müzakerelerinde ahde vefa ilkesine uygun davranmalarını önemle bekliyoruz. Türkiye 2005 yılında başladığımız müzakere süreci kapsamında siyasi ve ekonomik kriterlere tam uyum sağlama yönünde, karşısına çıkarılan tüm engellemelere rağmen, adımlarını kararlılıkla atmaya devam edecektir."

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.