SON DAKİKA
Hava Durumu

Aylan bebeğin ahı mollaları sallıyor

Ortadoğu’da öldürülen her sabinin kanında parmağı olan İran mollalarının tahtı ülkede başlayan gösterilerle sallanıyor. Suriye’de bin

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2018 21:27
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2018 23:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Aylan bebeğin ahı mollaları sallıyor
Ortadoğu’da öldürülen her sabinin kanında parmağı olan İran mollalarının tahtı ülkede başlayan gösterilerle sallanıyor. Suriye’de binlerce çocuğun canına mal olan, Akdeniz’de boğulan mültecilerin katili olan Mollalar, şimdi Bodrum’da sahile cansız bedeni vuran ve ‘simge’ olan Aylan bebeğin ahı ile inliyor. İran’da geçen hafta başlayan gösterilerde 12 kişi yaşamını yitirirken, her geçen gün daha da büyüyen gösteriler Mollaların koltuklarını sallıyor…

Alpaslan Yıldız

İran’da halkın Mollalara karşı 6 gündür sürdürdüğü protestolarda resmi rakamlara göre en az 12 kişi hayatını kaybetti. İran’ın kuzeydoğusundaki Meşhed kentinde, 28 Aralık'ta yüksek enflasyonu protesto etmek için başlayan hükümet karşıtı eylemler artarak devam ediyor. Açlık ve yoksulluğa karşı ayaklanan İran halkı, protestolarını sürdürüyor.  İran Televizyonu, önceki gece gösterilerde 10 kişinin öldüğünü duyururken, gösterilerde ölenlerin sayısı 12’ye yükselmiş oldu. Gözaltına alınanların 50’yi geçtiği bildiriliyor.  Başta Başkent Tahran olmak üzere onlarca kentte yüz birlerce İranlı, molla rejimine karşı ayaklanırken, “Ruhaniye ölüm-diktatöre ölüm” sloganları eylemlerin ortak dili oldu.

SURİYE’DEKİ CİNAYETLERE ORTAK

İran’ı yöneten molla rejimi, kendi halkını aç sefil bırakma pahasına bölge ülkelerine yönelik operasyonlar yapıp, bu ülkelerde milisler örgütlüyor. Bunlardan en kanlılarından biri de Suriye’de yıllardır devam eden iç savaş. Mollalar, Suriye’de binlerce çocuk, kadın, yaşlı, sivil halkın katledilmesinde önemli bir rol oynarken, savaştan kaçan mültecilerin Akdeniz’de can vermelerinin baş aktörleri arasında.

NEREDE KARGAŞA ORADA MOLLALAR

Ortadoğu’da nerede kargaşa varsa orada parmağı olan molla rejimi, İslam coğrafyasında hakim olan terörizmin de ana odaklarından biri durumunda. Irak, Yemen ve Suriye başta olmak üzere İslam coğrafyasında kanın aktığı her yerde izi olan Mollalar, sırf Şia yayılmacılığı için Müslüman kanı akıtılmasına yol verdiği gibi kendisi de kan akıtmaya çekinmiyor. İslam’ın davalarına sahip çıkmayan, İsrail’in Filistin’deki zulmüne ses çıkarmayan İran, Suriye’de Esed Rejimi ile birlikte yüz binlerce insanın ölümünün baş sorumlusu olarak coğrafyasına ve İslam alemine ihanetini sürdürüyor.

İSLAM COĞRAFYASININ ÖCÜSÜ

ABD başta olmak üzere Batı, Ortadoğu’da Arap Kralları’na karşı İran öcüsünü kullanıyor. İran korkusuyla Arap krallar, yüz milyarlarca doları Batı silah endüstrisine akıtıyor, insanlığa harcanması gereken paralar, silaha harcanıyor. ABD ve İsrail’in gösterilerle ilgili yaptığı açıklamalar ise Molla rejimini bir şekilde korumayı ve devamını amaçlıyor.

İRAN OLMAZSA SİLAH SATIŞI DA OLMAZ

Ortadoğu’da petrol zengini Arap rejimlerinin kabusu olan İran’da molla rejiminin yıkılması ve halkın iktidarının kurulması durumunda bölgede tehdit oluşturmaktan uzaklaşacak olan İran, ABD ve İsrail’in kabusuna dönüşme riski taşıyor. Tehdit olmayınca silaha da ihtiyacı olmayacak Arap ülkeleri, ABD ve Yahudi silah tekellerine paralarını aktarmak zorunda kalmayacak. Silah endüstrisinin sonunu hazırlayacak olan bu senaryonun gerçekleşmemesi ve molla rejiminin sürmesi ABD ve İsrail’in birinci önceliği.

TÜRKİYE DENKLEMİ

İran’da molla rejiminin yıkılması ve halkın iktidarının kurulmasının Batı açısından bir başka tehdit oluşturan yanı ise Türkiye gerçeği. Her geçen gün bölgesel güç olarak kendi alanını genişleten bir Türkiye’nin bölgede tek güç kalması durumunda İslam dünyasında istediği gibi at oynatamayacağını bilen ABD ve Batı, İran mollalarının iktidarını koruması için tüm gücünü kullanıyor. Demokratik bir İran’ın Türkiye ile birlikte Ortadoğu’da kuracağı hâkimiyetin terör devleti İsrail’in yaşama imkanını tamamen ortadan kaldıracağını gören ABD ve Yahudi lobisi, mollaların iktidarını sürdürmesini istiyor.

ENİNDE SONUNDA YIKILACAK

Halkını aç susuz bırakıp kaynaklarının yayılmacılık çalışmalarına aktaran İran’daki molla rejimi için sonun başlangıcı denilebilecek gösteriler gün geçtikte büyüyerek devam ediyor. 2009’daki protestoların ardından en büyük gösterilerle karşı karşıya olan İran’da, mollalar Cumhurbaşkanı Ruhani aracılığı ile itidal çağrısı yaparken, önümüzdeki dönemde rejimin çok daha büyük sıkıntılar içine düşmesi bekleniyor. İslam alemine kan ve gözyaşı pompalayan molla rejiminin baskısından bıkan ve gözünü karartan İran halkının mollaları al aşağı edeceği günlerin yakın olduğu değerlendiriliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.