SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Çavuşoğlu'ndan ABD'ye: İki yüzlülük yapılıyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 24. Bakanlar Konseyi Toplantısı kapsamında, EİT Genel Sekreteri i

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2019 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2019 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bakan Çavuşoğlu'ndan ABD'ye: İki yüzlülük yapılıyor
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 24. Bakanlar Konseyi Toplantısı kapsamında, EİT Genel Sekreteri ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

ABD'NİN SURİYE'DEKİ TAVRI

ABD'nin YPG ve PKK'yı desteklediğini dile getiren Çavuşoğlu,''Oradaki petrol rezervleri için bulunduklarını da itiraf ediyorlar, açıkça söylüyorlar. YPG/PKK gibi terör örgütlerinin desteklendiğini biliyoruz. Suriye'nin zenginlikleri üzerinde hiç kimsenin hakkı yoktur. Buraya on binlerce km öteden gelip de 'Bu ülkenin petrol rezervlerini biz değerlendireceğiz' demek uluslararası hukuka karşıdır. Buralar Suriye halkınındır.'' dedi.

ABD TEMSİLCİLER MECLİSİ'NİN ERMENİ TASARISI KARARI

ABD'nin tavrının Barış Pınarı Harekatı'ndan kaynaklandığını dile getiren Bakan Çavuşoğlu,''Çifte standart var, iki yüzlülük yapılıyor. Barış Pınarı Harekatı ile büyük oyunu bozduk. Rahatsızlık bundan. Yaptırımlarla bir yere varamazlar. Soykırım varsa Hocalı'da Ermeniler yaptı. YPG/PKK Suriye'de etnik temizlik yaptı, buna neden göz yumdunuz?'' şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.