SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Eroğlu'ndan kuvvetli yağış uyarısı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Marmara Bölgesi ve İstanbul başta olmak üzere birçok kent için yağış uyarı

Haber Giriş Tarihi: 28.09.2015 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 28.09.2015 16:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bakan Eroğlu'ndan kuvvetli yağış uyarısı
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Marmara Bölgesi ve İstanbul başta olmak üzere birçok kent için yağış uyarısında bulunarak, “Yağışların özellikle Marmara Bölgesinde kuvvetli olması bekliyoruz, Çanakkale, Kırklareli, Tekirdağ, zaman zaman İstanbul’un bazı kesimlerinde çok kuvvetli hatta metrekareye 100 kilograma varan yağışlar bekliyoruz” dedi.
Türkiye genelinde yapılan yağış uyarılarının dikkate alınması gerektiğini ifade ederek, “Sonbahar artık geliyor, havalar soğumaya başladı. Bilhassa Marmara bölgesinde özelikle uyarılarımız var” dedi. Bakan Veysel Eroğlu metrekareye 100 kilograma varan yağışların beklendiğini ifade ederek şöyle konuştu:“Sonbahar artık geliyor, havalar soğumaya başladı. Bilhassa Marmara bölgesinde özelikle uyarılarımız oldu. Meteoroloji artık çok ileri teknolojiye sahip. Yani dünyanın en ileri teknolojilerini kurduk meteorolojiye. Dünya da ilk 7’ye giriyoruz meteoroloji olarak. Meteoroloji genel müdürlüğü de bana bağlı biliyorsunuz, daha önceden çok iptidai bir sistem vardı meteorolojide. Tahminler tutmuyordu, ama şuanda yüzde 90’nın üzerinde bir tahmine ulaştık. Dolayısı ile her hangi bir yerde sıkıntı olacağı zaman ikaz ediyoruz, böylece can ve mal kayıplarına karşı tedbirler alınıyor. Kaldı ki biz bütün Türkiye’de aşağı yuları bin 500’den fazla dereyi ıslah ettik. Hızlı bir dere ıslahı yaptık. Hatta dereleri artık estetik olarak yapın talimatı verdim. Özellikle hakikaten bazı bölgelerde takın ihtimali var. Özellikle Marmara Kuzey, İç Ege, Göller Bölgesi ile Eskişehir, Rize, Artvin, Kars, Ardahan, Ağrı ve Doğu Akdeniz’in Toroslar mevkiinde sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların özellikle Marmara Bölgesinde kuvvetli olması bekliyoruz, şuanda metrekareye 50 kilograma kadar yağış bekliyoruz. Çanakkale, Kırklareli, Tekirdağ, zaman zaman İstanbul’un bazı kesimlerinde çok kuvvetli hatta metrekareye 100 kilograma varan yağışlar bekliyoruz. Zaten biz bütün kurumları uyardık. Gerekli tedbirleri alıyorlar vatandaşlarımızın da bu konuda dikkatli olmaları gerekiyor.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.