SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Özhaseki'den 'tasarruflu ısınma' tavsiyesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, soğuk havalarda evde alınacak basit tedbirler ile ısınma konusunda enerji tasarrufu sağlanabileceğini bildird

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2016 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2016 16:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bakan Özhaseki'den 'tasarruflu ısınma' tavsiyesi
Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, soğuk havalarda evde alınacak basit tedbirler ile ısınma konusunda enerji tasarrufu sağlanabileceğini bildirdi.
 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, meteorolojik tahminlere göre bu kış mevsiminin önceki yıllara göre çok daha soğuk geçeceği vurgulandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının doğalgazda yüzde 10'luk indirim yaptığı hatırlatılan açıklamada, vatandaşların ısınma giderlerini evde uygulayacakları yöntemlerle daha da aşağı çekmesinin mümkün olduğu kaydedildi.Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Bakan Mehmet Özhaseki de, enerji verimliliği ve tasarrufuna dikkati çekerek, vatandaşların havaların soğumasıyla ısınma konusunda evde alabilecekleri basit tedbirlere işaret etti. Enerji Verimliliği Kanunu gereğince, tüm binalara 2 Mayıs 2017 tarihine kadar Enerji Kimlik Belgesi alınmasının zorunlu hale getirildiğini ifade eden Özhaseki, bu belge ile bir binanın tüm enerji tüketimi ve karbondioksit emisyonunun görülebileceğini aktardı.



Enerji tüketiminin yüzde 40'ı binalardan kaynaklanıyor

Özhaseki, enerji tüketiminde binaların yüzde 40 paya sahip olduğunu belirterek, yeni binaların enerji verimli inşa edilmesi, mevcut binalarda buna yönelik önlemlerin alınması ile ithal edilen enerjide yüzde 10 dolayında bir tasarruf sağlanabileceğini kaydetti. Enerji kullanımında tasarruf sağlamak için evlerde alınabilecek basit tedbirlere de dikkati çeken Bakan Özhaseki, "Pencere ve kapılarda, bina dış cephesinde ve çatısında yalıtım yapılması çok önemli. Odalarda sıcaklığın artması nedeniyle cam açmak yerine radyatör musluğu kısılmalıdır. Gereğinden fazla yapılacak bir derecelik soğutma, işletim maliyetini yüzde 8 ile yüzde 10 arasında artıracaktır. Ayrıca sürekli havalandırmadan da kaçınılması gerekmekte, 5-10 dakika gibi kısa süreli havalandırmalar yapılacak olan tasarrufa ciddi katkı sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.