SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Soylu: Emniyet ve MİT’te siyasi cinayetler istihbaratı yok

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "siyasi cinayetler işlenebilir" tartışmalarıyla ilgili "Emniyet ve MİT’te siyasi cinayetler istihbaratı yok" açıklamasını yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2021 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2021 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bakan Soylu: Emniyet ve MİT’te siyasi cinayetler istihbaratı yok

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Green Park Otel'de "Trafik Birim Amirleri Toplantısı"na katıldı.

Siyasi cinayetler tartışmasına değinen Bakan Soylu, "Bu uzak duracağımız bir mesele değil. Böyle bir siyasi cinayet bahsedildiği gibi toplumu kaosa sürüklemek üzere bir istihbarati var mı? MİT'e sorduk öyle bir bilgi yok" dedi

Siyasi suikast istihbaratının Emniyet, Jandarma istihbarat başkanlıkları veya ilgili terör birimlerini ilgilendirdiğine dikkat çeken Bakan Soylu, "Peki siz bu bilgiyi nereden aldınız?" diye sordu ve ekledi: 

"Siyasi hırsınıza bu milleti kurban etmeyin"

"Bizim dışımızda kaynağı olabilir… Birincisi yabancı servislerdir. Terör örgütleri hükümet yöneticilerini sürekli hedef alırlar derler ki ‘biz yöneticilere pusu yapacağız’… Yıllardan beri terör örgütlerinin hükümet yöneticilerini hedef alması esas itibari ile vakadır. Ya da sizin terör örgütleri ile bağınız var veya yabancı servislerle bağınız var… Veya görüştünüz… Ya da büyükelçiler kafanızı karıştırdı. Bunu milletimize söylüyorum bu FETÖ taktiğidir. Siyasi hırsınıza bu milleti kurban etmeyin..."

"Söz konusu genel başkan yardımcısı ile görüştük"

İddiayla ilgili bir siyasi parti genel başkan yardımcısı ile görüşmesini de anlatan Soylu şunları dile getirdi: 

"Burada bıraktık mı biz? Hayır, bırakmadık. Söz konusu genel başkan yardımcısının bilgisine başvurmak istedik. Elbette böyle bir şey söylüyorsanız bir bilginiz belgeniz vardır. Eğer müsaade ederseniz terör ve istihbarat birimlerinden arkadaşlarımız sizin yanınıza gelsinler, sizin bu konuda bilgilerinizi alsın hemen harekete geçelim. Ama dedi ki ‘Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun yaptığı değerlendirmeden hareket ettim. Etrafımdaki konuşmalardan yararlandım...’ Bunların bulundukları yerdeki konum ciddi insanların işgal ettiği bir alandır. Milleti bir endişeye sevk etmek konusunda eğer bir davranışınız var ise bu ayıptır, merhametsizliktir."

Savcılık soruşturma başlattı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da  bazı siyasetçilerin basın organlarına yansıyan "siyasi cinayetler işlenebileceği" iddialarıyla ilgili resen soruşturma başlattı.

Kılıçdaroğlu gündeme getirdi

İddiaları ilk kez CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dile getirmişti: "Siyasi cinayetler kaygım var..."

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın da bir gazetede yer alan röportajında "siyasi suikastler yapılacağı yönünde bizim da aldığımız duyumlar var" dedi.

İletişim Başkanı Altun tepki göstermişti

Tartışmalara İletişim Başkanı Fahrettin Altun tepki göstermişti. Altun, "siyasi cinayet" iddialarını ortaya atanların, ülkede "korku iklimi oluşturmaya çalıştığını" savunarak, iddia sahiplerini ellerindeki belgeleri savcılığa iletmeye davet etti:

"Sorumsuz bir şekilde gündeme getirilmeye başlanan bu yalanlar üzerinden milletimizin devlete olan güveni hedef alınmaktadır. Bu iddiaların temel amacı, ülkemizin milli birlik ve beraberliğini zedelemek ve toplumsal huzurumuzu bozmaktır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.