SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakan Yıldız: Cenazeler ailelerine teslim ediliyor

Haber Giriş Tarihi: 15.05.2014 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 15.05.2014 17:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bakan Yıldız: Cenazeler ailelerine teslim ediliyor
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "282 arkadaşımız şu anda cansız bedenleriyle beraber ailelerine teslim ediyoruz" dedi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Soma ziyaretinin ardından son gelişmeler hakkında bilgilendirmede bulundu. Cenazelerin ailelere teslim edildiğini söyleyen Bakan Yıldız, "Malumunuz 282 arkadaşımız şu anda cansız bedenleriyle beraber ailelerine teslim ediyoruz. Yaklaşık 8 işçi kardeşimiz kaldı. Peyderpey onlar da ailelerine teslim ediliyor" dedi. Yangının durumu hakkında da bilgi veren Bakan Yıldız, "Bugün itibariyle yangın konveor sistemine sıçramıştı. Dün geceden beri uğraştığımız 25 metrekarelik konveor yangınıyla karşılaştık. Aralıksız sürdürdüğümüz arama kurtarma çalışmalarını aksatıyor. Bununla ilgili çalışmalarımız pozitif noktaya doğru gidiyor. Asıl yangın noktasına da ulaşıyoruz. Karbonmonoksit seviyesi düşmeye başladı. Aldığımız bu veriler yangının küçüldüğünü gösteriyor. Ama tamamen söndürülmüş değil. Önümüzdeki 3-4 saat içerisinde yangını söndürebilirsek arama kurtarma çalışmalarına da hız vermiş olacağız. Bu arada adli ve idari soruşturmalar talimatlarımızla başlamıştı. Adli soruşturma savcılık tarafından yürütülüyor. İdari olarak da gerek Çalışma Bakanlığımızın gerekse Enerji Bakanlığımıza bağlı Maden İşleri Genel Müdürlüğü tarafından sürdürülüyor. Eğer ihmali olan birisi varsa gözünün yaşına bakmayız. Edirne'den Kars'a bütün vatandaşlarımızın kalbi burada atıyor. O yüzden kimsenin ihmaline göz yummayız" şeklinde konuştu. Bakan Yıldız

"YİNE MADENLERE GİRİP İFTAR AÇACAĞIM"
Konuşmanın sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yıldız, facianın yaşandığı madeni daha önce ziyaret ettiği iddia edildiği sorusu üzerine, "Ziyaret ettiğiniz iddiaları dolaşıyor cümlesini düzeltmekte fayda var. Biz hemen hemen bütün maden işletmelerini kamu ve özel sektör ayırt etmeden gideriz, ziyaret ederiz. Kamu yetkilisi arkadaşlarımızla beraber otururuz, değerlendirmeler yaparız. Bunun sanki yapılmaması gereken bir işmiş gibi aktarılmasını bunu söyleyenlerin cehaletine veriyorum. Kamu ve özel sektörün herhangi bir ihmali varsa ister benim mesai arkadaşım olsun ister özel sektör olsun o vebali yerine getirmek zorundayız. Buradaki işçi kardeşlerimizin bu kazayla alakalı emaneti taşımak zorundayız. İftar yemeklerinde ve yılbaşlarında her madenci kardeşimle iftar yapmışımdır. Görevim boyunca da bunu devam ettireceğim" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.