SON DAKİKA
Hava Durumu

Bakanlık'tan küçük Müslüme hakkında açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Mersin'de 3 yaşındaki Müslüme Yağal'ın ölü bulunmasının ardından ailenin diğer 4 çocuğunun bakanlığa bağlı kuruluşlarda bakım ve koruma altına alındığı, annenin ise kadın konukevine yerleştirildiğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2021 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2021 10:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bakanlık'tan küçük Müslüme hakkında açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Mersin’in Gülnar ilçesinde küçük Müslüme'nin cansız bedeninin bulunmasının hemen ardından Bakanlığa bağlı uzmanlarıın, aile ile inceleme, rehberlik ve psikososyal destek çalışmalarına başladığı belirtildi.

Yazılı açıklamada ayrıca şunlar kaydedildi;

Dört çocuk devlet korumasına alındı

Aile bireyleri ile yapılan görüşmeler ve hanede gerçekleştirilen sosyal inceleme neticesinde, dört çocuk hakkında devlet koruması kararı alınmıştır. 1 ve 15 yaşındaki kız çocukları ile ailenin 18 yaşından küçük 2 erkek çocuğu kolluk kuvvetlerinin desteği ile Bakanlığımıza bağlı kuruluşlarda bakım ve koruma altına alınmıştır.

Anne, kadın konukevine yerleştirildi

Ayrıca Anne S.Y. de bir kadın konukevine yerleştirilmiştir.

Olayla ilgili Gülnar Jandarma Komutanlığı tarafından soruşturma başlatılmış ve bu soruşturma sonucunda dede H.Y. gözaltına alınmıştır.

Çocukların ikincil örselenmeye maruz kalmasını engellemek ve kamuoyunda bilgi kirliliğinin önüne geçmek için ilgili birimlere, gizlilik kararına riayet edilmesi yönünde başvuruda bulunulmuştur. Gerçeklerle, haber alma ve basın özgürlüğüyle bağdaşmayan bir kısım haberlerle ilgili erişim yasağı kararı alınması talep edilmiştir.

H.Y’nin tutuklu yargılandığı hukuki süreç Bakanlığımız tarafından takip edilmektedir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.