SON DAKİKA
Hava Durumu

Balkanlar'ın Gözü Bursa'da

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret eden Kuzey Bulgaristan belediye başkanları heyeti, Bursalı işadamlarına yatırım çağrıs

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2012 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2012 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret eden Kuzey Bulgaristan belediye başkanları heyeti, Bursalı işadamlarına yatırım çağrısında bulundu.

Bulgaristan Cumhuriyeti Meclis Başkan Yardımcısı ve HÖH Milletvekili Hristo Biserov, HÖH Milletvekili ve Türkiye Bulgaristan Parlamentolararası Dostluk Grubu Eşbaşkanı Ramadan Atalay, Samuil Belediye Başkanı Beytulla Salih, Isperih Belediye Başkanı Beysim Basri, Kubrat Belediye Başkanı Remzi Halilov, Zavet Belediye Başkanı Ahter Veliev ve Tsar Kaloyan Belediye Başkanı Ahmed Ahmedov, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret etti.
Hristo Biserov, iki ülke Casino siteleri arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesi gerektiğini belirterek, nüfusunun büyük bir bölümünü Balkan göçmenlerinin oluşturduğu Bursa'nın bu konuda önemli olduğunu söyledi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Bulgaristan'ın her köşesinde tarihi ve kültürel miras çalışmaları yönünde önemli faaliyetler yaptığını dile getiren HÖH Milletvekili ve Parlamentolararası Dostluk Grubu Eşbaşkanı Ramadan Atalay, bu ilişkilerin ekonomik anlamda da gelişmesi gerektiğini söyledi.

Ziyarete katılan belediye başkanlarının bölgelerinde önemli faaliyetler yaptığının altını çizen Atalay, "Tüm başkanlarımız bölgelerindeki camileri onardı. HÖH döneminde Bulgaristan'a 200 yeni cami yapıldı. Ancak artık ekonomik ve sanayi alanında da destek bekliyoruz. Avrupa Birliği'nden sağlanan kredilerle altyapı sorunumuz büyük ölçüde çözüldü. Ancak iş imkanı olmadığı için genç nüfusumuz çalışmak için Hollanda, Almanya ve Belçika gibi ülkelere göç ediyor ve geri gelmiyor. Böyle giderse yakın bir gelecekte Müslüman nüfus şuanda çoğunluk olduğu bölgelerde azınlık durumuna düşecek. Türkiye'deki gelişmeyi bizler de yakından izliyoruz. Bu gelişme doğrultusunda başta Bursalı yatırımcılar olmak üzere Türk işadamlarımızı Müslüman nüfusun yoğun olduğu bölgelere yatırım yapmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise gerek kardeş belediyecilik ilişkileri gerekse ikili ilişkilerle Bulgaristan başta olmak üzere tüm Balkanlar'da çeşitli yatırımları hayata geçirdiklerini söyledi. Bulgaristan'ın Türkiye'ye daha yakın olması ve arada artık sınırların olmaması gerektiğini dile getiren Başkan Altepe, "Ancak sanayi anlamında yatırım biraz farklı. Sanayici öncelikle yatırım yapacağı bölgede güven ve istikrar arar. Yatırımına yönelik bazı garantiler ister. Gerek merkezi yönetimin gerekse yerel yönetimlerin gelecek firmalara bir takım garantiler vermesi gerekir. Bu anlamda Bulgaristan'da yatırım yapan işadamlarımız var. İkili ilişkilerin daha da kuvvetlenmesi ile bölgedeki Türk yatırımcı sayısının daha da artacağına inanıyorum" dedi.

Altepe, ziyaretin sonunda Bulgaristan Cumhuriyeti Meclis Başkan Yardımcısı ve HÖH Milletvekili Hristo Biserov'a çini plaket ve Bursa kitabı hediye etti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.