SON DAKİKA
Hava Durumu

Barış rüzgarı çok daha güçlü esiyor

Cumhurbaşkanı Gül, Bingöl'de, "Bu gelişimde, ülkemizdeki barış, kardeşlik, dostluk rüzgarının çok daha güçlü bir şekilde estiğini

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2013 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2013 17:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Cumhurbaşkanı Gül, Bingöl'de, "Bu gelişimde, ülkemizdeki barış, kardeşlik, dostluk rüzgarının çok daha güçlü bir şekilde estiğini görmekten büyük bir mutluluk duyuyorum" dedi.


 
 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bingöl ziyareti kapsamında Valilik önünde halka hitap etti. Gösterilen yoğun ilgiye teşekkür eden Gül, Cumhurbaşkanı olarak Bingöl'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bingöl'ün her zaman kendilerine çok değer verdiğini de anlatan Gül, "Bingöl daima devletine, milletine bağlı, daima sağduyulu ve daima özgürlükleri, demokrasiyi savunmuş bir il oldu. Bundan dolayı ne kadar gurur duysanız azdır" diye konuştu.

"Yeri geldiğinde bunları meydanlarda, yeri geldiğinde referandumlarda, sandıklarda  gösterdiniz" diyen Gül, "Bugün bu bahar havası ile beraber memleketimizde çok büyük ümitler var. Türkiye giderek güçleniyor, giderek kalkınıyor" ifadesini kullandı.

Gül, "Bu gelişimde, ülkemizdeki barış, kardeşlik, dostluk rüzgarının çok daha güçlü bir şekilde estiğini görmekten de ayrıca büyük bir mutluluk duyuyorum" dedi.

"Memleketimizin kıymetini bilmemiz lazım"

Herkesin bir biri ile kardeş olduğunu vurgulayan Gül, nerede doğduğunun da hiç kimsenin elinde olmadığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin her tarafı hepimize aittir. Hakkari'den Edirne'ye kadar, Ardahan'dan Trabzon'a, Mersin'e, Adana'ya, Kayseri'ye, Diyarbakır'a. Hepimiz nereyi istersek, oraya gidip, orada yerleşebilip, orada yaşarız, orada kazanırız. Onun için memleketimizin kıymetini bilmemiz lazım. Ülkemizin kıymetini bilmemiz lazım. Ülkemizin de kıymetini bu halk biliyor. Bu halkın, devletine, milletine bağlılığında hiç bir tereddütüm yok. Bazı sıkıntılarımız vardı, bunları da elhamdülillah hep beraber inanç içerisinde. Hep beraber kardeşlik ruhuyla, bunların hepsini aşacağız."

Tarihe hiçbir şüphe bırakmamak gerekiyor

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer'i ziyaretinde, "Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili iddianamenin kabul edildiğinin" anımsatılması üzerine Gül, "Şüphelerin gitmesi gerekir. Tarihe hiçbir şüphe bırakmamak gerekir. Onun için bununla ilgili adımlar hep atılmıştır. Şimdi mahkemelerin, bir adli tıpla bilimsel çalışmalar hep yapılmıştır. İnanıyorum ki sonunda titizlikle bunların hepsi neticelenecektir" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.