SON DAKİKA
Hava Durumu

Başbakan Erdoğan'dan 'Ayasofya' mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, restorasyonu tamamlanan Ortaköy Büyük Mecidiye Camii’nin açılışını yaptı. Açılış sırasında kalabalık

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2014 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2014 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başbakan Erdoğan'dan 'Ayasofya' mesajı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, restorasyonu tamamlanan Ortaköy Büyük Mecidiye Camii’nin açılışını yaptı. Açılış sırasında kalabalıktan yükselen “Ayasofya” sloganlarına karşılık Erdoğan, “Önce yan tarafındaki Sultanahmet’i dolduralım” dedi.

Ortaköy’de bulunan Büyük Mecidiye Camii, 3 yıl süren restorasyonun ardından bugün kılınan Cuma namazıyla yeniden kapılarını açtı. Tarihi camide Cuma namazını kılan Başbakan Erdoğan, daha sonra açılışı gerçekleştirdi. Açılış törenine Erdoğan’ın yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, eski AB Bakanı Egemen Bağış, Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar da katıldı. Cuma namazının ardından cami önündeki kalabalığa seslenen Başbakan Erdoğan, “Ortaköy Büyük Mecidiye Camii’nin 5. Kez restorasyonuyla bu hale gelişi bizleri hem memnun, hem de mutlu etti. Tabii çok ciddi bir güçlendirme çalışması yapıldı. Öncelikle Sultan Abdülmecid’in ruhuna buradan hep birlikte Fatiha’lar gönderiyoruz. Onlar bu eserleri ile hep kalıcı oldular. Biz de bu kalıcı eserleri bizlere bırakan ecdadımızla hep iftihar ettik. Onlar bizim mefahirimiz” dedi.
Ortaköy Camii’nin mimarının Ermeni olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, “Ecdat bu noktada da çok farklı davranmış. Emaneti, işi ehline vermiş. Ortaköy Camii gerçekten bizim mimari eserlerimiz arasında çok farklı bir yere sahip. Bize düşen bir görev daha var. Bu camilerimizi cemaatsiz bırakmayacağız” diye konuştu. “Camilerimizin dolması lazım” diyen Başbakan Erdoğan, kalabalıktan yükselen “Ayasofya” sloganlarına karşılık, “Yan tarafında Sultanahmet’i bir dolduralım. Ama teravih ve bayram namazlarında değil, sabah namazlarında dolduralım. Ondan sonra gerisi gelir” dedi. Erdoğan daha sonra açılışı gerçekleştirip, beraberindekilerle birlikte camiyi gezdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.