SON DAKİKA
Hava Durumu

Başbakan isterse gelebilir

TBMM Yasa Dışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu Başkanı Aslan, komisyonun Başbakan Erdoğan'ı davet etme gibi bir gündeminin olmadığın

Haber Giriş Tarihi: 20.02.2013 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 20.02.2013 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
TBMM Yasa Dışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu Başkanı Aslan, komisyonun Başbakan Erdoğan'ı davet etme gibi bir gündeminin olmadığını, ancak talep etmesi durumunda gelebileceğini söyledi.


 
 

Yasa Dışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu  Başkanı ve AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan,  Haberleşme Özgürlüğüne ve Özel Hayatın Gizliliğine Yönelik İhlallerin Tespiti ve Önlenmesine İlişkin Tedbilerin Belirlenmesi amacıyla kurulan komisyonun çalışmalarına ilişkin sorularını cevaplandırdı. Zeyid Aslan, komisyonunu yol haritasının birinci aşamasının belli olduğunu dile getirdi.

Bu kapsamda ilgili kurumları çağırdıklarını ifade eden Aslan, yarın Adalet Bakanlığı ve TİB, 21 Şubat Perşembe günü Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı yetkililerinden mevzuat ve teknik konularda bilgi alacaklarını, önümüzdeki hafta da MİT ve üniversiteden akademisyenler ile telefon şirketlerinden yetkililerin dinleneceğini belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da dinlemelerden mağdur olduğu, bu nedenle Erdoğan'ı dinleyip dinlemeyeceklerine ilişkin bir soru üzerine Aslan, şunları kaydetti:

''(Sayın Başbakan'ı çağıralım) şeklinde bir gündem yok. Ama ilerleyen süreç içerisinde Sayın Başbakan'ın kendi talebi olabilir. Olursa, düşünülebilir veya ona gerek duyulan bir ortam oluşur. Yazılı gönderebilir, gelmek isterse gelebilir. Şu an onu belirlemedik. 'Deniz Baykal'ı, Başbakan'ı çağıracak mısınız ya da MHP'den çağıracak mısınız?' soruları geliyor. Ama bunları henüz komisyonda konuşup bir karara bağlamadığımız için 'evet' ya da 'hayır' demek çok doğru bir şey değil. Çalışma süreci içinde ortaya çıktıkça çağrılması gerekenler varsa, çağrılabilir. Belki bu arada şikayetler gelebilir. Bundan mağdur olduğunu söyleyen insanlar müracaatta bulunabilir. Onların konularına ilişkin araştırma çalışması yapılabilir.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.