SON DAKİKA
Hava Durumu

Başbakan'dan Mavi Marmara açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mavi Marmara saldırısıyla ilgili gerekçeli kararın ellerine ulaşmadığını belirterek, “Gerekçe çıktıktan

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2014 18:29
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2014 19:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başbakan'dan Mavi Marmara açıklaması
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mavi Marmara saldırısıyla ilgili gerekçeli kararın ellerine ulaşmadığını belirterek, “Gerekçe çıktıktan sonra hem Adalet Bakanlığımız hem Dışişleri olarak bu değerlendirmeyi yapacağız” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı’nın ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Bir gazetecinin Mavi Marmara Davası ile kararın çıktığını ve kararı nasıl yorumluyorsunuz diye sorması üzerine Başbakan Erdoğan, “Yargı kararını verdi ama gerekçeleri filan bizim elimize ulaşmış değil. Gerekçeleri görmeden de şuanda bizim etraflıca bir açıklamada bulunmamız doğru olmaz ama gerekçe çıktıktan sonra hem Adalet Bakanlığımız hem Dışişleri olarak bu değerlendirmeyi yapacağız. Ona göre açıklamamız olacak” dedi.
İsrail ile ilgili görüşmelerin devam ettiği bir süreçte böyle bir kararın alınmasının süreci etkileyip etkilemeyeceği yönündeki bir soruya ise Başbakan Erdoğan, “Böyle bir etkileme konusunda biz bu görüşmeler başladığında bir şey söyledik. Dedik ki ‘Burada bizden sadır olacak herhangi bir şey olmaz ama şehitlerimizin ailelerinin veya yaralılarımızın ailelerinin açmış oldukları dava bizim inisiyatifimizde değildir. Onu biz etkileyemeyiz. Bunun da böyle bilinmesi gerekir’ demiştik. Bunu başta söyledik zaten. Bu bilinerek bu süreç başladı. Dolayısıyla biz şimdi kalkıp da orada yani şehitlerimizin bir yerde vasisi durumda olanların yerine biz hükmedemeyiz. Öyle bir hakkımız da yok zaten. O ayrı bir konu. Bizim ki devlet bazında ayrı bir konu” cevabını verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.