SON DAKİKA
Hava Durumu

Baş'ın esnaflarına kim dur diyecek!

Bağımsız Türkiye Partisi Kurucusu ve Genel Başkanı Haydar Baş’ın adamları Dr. Mustafa Eraslan ve Dr. Hakan Özkul’un “Kibarlı” markası ile Dr

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2014 15:15
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2014 16:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Baş'ın esnaflarına kim dur diyecek!
Bağımsız Türkiye Partisi Kurucusu ve Genel Başkanı Haydar Baş’ın adamları Dr. Mustafa Eraslan ve Dr. Hakan Özkul’un “Kibarlı” markası ile Dr. Ömer Coşkun’un kendi adıyla “bitkisel ilaç” olarak satışa sunduğu gıda takviyeleri halkın canına ve cebine zarar vermeye devam ediyor. Bu ürünlerin reklamlarını yayınlayan medya kuruluşlarına RTÜK tarafından ceza verilmesi ise çözüm getirmedi. Çünkü Baş ve adamları, tv kanalına kesilen cezayı da reklam bedeli üzerine ilave ederek ödüyor. Bu ürünlerin reklamlarının yayınlanmaması için RTÜK’ün verdiği cezanın kanala hiçbir zararı bulunmuyor.

HALK İSTİSMAR EDİLİYOR

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Dr. Ömer Coşkun ve Dr. Mustafa Eraslan'ın bazı televizyon ve radyo kanalları ile internet sitelerinde endikasyon belirtip, gerçeğe aykırı beyanlarda bulunarak tanıtım ve satış yaptığı yolunda şikayetler ulaştığı ifade edildi. Açıklamada, Geleneksel Bitkisel Tıbbi ürünler Danışma Komisyonu'nun konuyla ilgili yaptığı toplantıda aldığı kararlara yer verildi. Buna göre, komisyonun kararında, Dr. Ömer Coşkun ve Dr. Mustafa Eraslan televizyon, radyo kanalları ve internet sitelerinde satışını yaptığı, gerçeğe aykırı beyanlarda bulunarak halkı istismar ettiği, yanılttığı, herhangi bir tedavi etkisi olmayan ürünleri para karşılığı satarak menfaat temin ettiği, ayrıca halkın sağlığını bu fiilleri ile tehlikeye düşürdüğü belirtildi. Söz konusu ürünlerin endikasyon belirtilerek satış ve tanıtımlarının yapıldığı, bu nedenle belirtilen hususlar göz önünde bulundurulduğunda, olası sağlık problemlerinin de önlenmesi amacıyla ürünlerin piyasadan toplanması gerektiği yönünde bilimsel kanaat doğduğu anlatıldı.

ECZACILAR BİRLİĞİ UYARDI: İLAÇ DEĞİLDİR!

Türk Eczacıları Birliği, kalp-damar hastalarının kullanması gerektiği iddiasıyla internet üzerinden satışa sunulan ürünün, halk sağlığı için açık bir tehdit olduğu uyarısında bulundu. “İlaç” gibi özellikler sergilediği ifade edilen ürünler, hiçbir sağlık profesyonelinin yönlendirmesi olmadan halkımıza satılıyor. TEB Eczacılık Akademisi Başkanı ve Farmakognozi Profesörü Sayın Kemal Hüsnü Can Başer’in değerlendirmelerine göre; tamamen bitkisel olduğu iddia edilen bu ürünün içerisinde Tribulus terrestris (Demirdikeni), Avena sativa (Yulaf) ve Panax ginseng (Ginseng) bitkilerinin “hangi kısımlarının” ve “bunların ne miktarda” olduğu belli değildir. Prof. Başer’e göre bu ve benzeri ürünlerin, Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsat almaksızın, ister ilaç isterse gıda takviyesi adı altında pazarlanması halk sağlığı için açık bir tehdittir.

BAKANLIKTAN TOPLATMA KARARI VAR!

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'ndan yapılan açıklamada, piyasa gözetimi ve denetimleri sırasında, gıda takviyesi olarak üretim izni bulunan ''Panax'' isimli ürünün damar tıkanıklığı, tansiyon, şeker gibi birçok hastalığı tedavi ettiği şeklinde sağlık beyanı ile satışının yapıldığının tespit edilmesi üzerine toplatma kararı verildiği hatırlatıldı. Şöyle denildi: “Bakanlığımızın toplatma kararına rağmen satışa devam olunması üzerine 81 il valiliğine, denetimlere kesintisiz devam olunması talimatı verilmiştir. Söz konusu ürünün bu defa SMS gibi çeşitli yöntemlerle satışının yapılmaya çalışıldığı tespit edilmiş olup, bakanlığımızca ilgililer hakkında adli ve idarî tüm kanuni işlemler yapılmaktadır. Diğer taraftan, söz konusu ürünün hastalıkları tedavi etme şeklinde bir etkisi bulunmadığı gibi endikasyon belirtilerek sağlık beyanı ile satışa sunulması açıkça kanuna aykırıdır.''

GAZETECİ DÖVEREK GÜNDEME GELMİŞLERDİ

Aynı zamanda Köy tv Genel Müdürü de olan Dr. Hakan Özkul, kısa süre önce Rota Bursa Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Gültekin’i beraberindeki 9 adamıyla birlikte yolunu keserek darp etmişti. Söz konusu saldırının nedeni ise, Gültekin’in Haydar Baş’ı konu alan yazısında dile getirdiği eleştiriler idi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.