SON DAKİKA
Hava Durumu

Başına vurularak öldürülmüş

İstanbul Emniyet Müdürü Çapkın, ABD'li Sarai Sierra'nın ölüm nedenine ve ''kurye'' olup olmadığına ilişkin soruları yanıtladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2013 10:10
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2013 11:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İstanbul Emniyet Müdürü Çapkın, ABD'li Sarai Sierra'nın ölüm nedenine ve ''kurye'' olup olmadığına ilişkin soruları yanıtladı.


 
İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Atatürk Havalimanı'nda, gazetecilerin, ABD'li Sarai Sierra'nın ölümüne ilişkin sorularını yanıtladı.

Çalışmaların sürdüğünü ve Adli Tıp raporunun henüz çıkmadığını belirten Çapkın, ''Ama  başına vurulmak suretiyle öldürüldüğü kesin. Öbür tarafını çalışıyoruz. Kesin bilgilere ulaşmak için biraz daha çalışmamız gerekiyor'' dedi.

Çapkın, bir gazetecinin, Sierra'nın İstanbul'da bulunmasına dair farklı iddialar olduğunu hatırlatması üzerine de ''Turist. Geziyor tek başına'' dedi.

Sierra'nın ''kurye'' veya ''ajan'' olduğu iddiaları konusunda da Çapkın, ''Öyle bir tespitimiz yok, kurye olduğuna dair...'' karşılığını verdi.

Ölümüyle ilgili 22 kişinin ifadesi alındı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sierra'nın Sarayburnu sur kalıntılarındaki cesedini, Kayıplar Bürosu memuru buldu.

Sierra'nın ölümüyle ilgili çalışmalar büyük titizlikle yürütülüyor. MOBESE ve özel güvenlik kameralarından elde edilen görüntüler, yaklaşık 260 memur tarafından inceleniyor.

Olay Yeri İnceleme ekiplerin çalışmalarını bugün de sürdüreceğini belirten yetkililer, Sierra'nın ziynet eşyaları olan küpe, yüzük, saat ve künyesinin çalınmadığı, iPhone ve iPad'nin ise bulunamadığını bildirdiler.

Yetkililer, şimdiye kadar 22 kişinin ifadesine de başvurulduğunu kaydettiler.

Mail kayıtları bekleniyor

Sierra'nın Türkiye, Hollanda ve Almanya'da irtibata geçtiği kişilerin belirlenmesi için mail üzerinden yaptığı yazışmalar da  inceleniyor.

ABD'den gelecek bilgiler üzerine Sierra'nın iletişime geçtiği kişiler ve hangi amaçla seyahat ettiği belirlenebilecek.
Kriminal araştırmalar sonucu, olay yerinde bulunan battaniyenin de Sierra'nın ölümüyle ilgisinin olup olamadığı da netlik kazanacak.

Öte yandan Sierra'nın hesap hareketlerinde çok küçük rakamlar olduğu, eşinin ABD'den gönderdiği paranın haricinde herhangi bir nakit akışı olmadığı da öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.