SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan Altepe ders verdi

Siyasette halka rağmen değil, halkın talepleri doğrultusunda hizmet edenlerin başarılı olduğu belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Re

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2011 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2011 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başkan Altepe ders verdi
Siyasette halka rağmen değil, halkın talepleri doğrultusunda hizmet edenlerin başarılı olduğu belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ‘Ben yaptım oldu’ mantığı ile çalışanların siyaset sahnesinden silindiğine dikkat çekti.
Başkan Recep Altepe, Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet ve Liderlik Okulu tarafından düzenlenen Yerel Yönetim ve Liderlik Okulu öğrencilerine tecrübelerini anlattı. Türkiye’de siyaset anlayışının artık değiştiğini, bugün kendisini yaşadığı kentten, ülkeden ve toplumdan sorumlu tutan insanların siyasete ilgi duyduğunu belirten Başkan Altepe, “Belediye başkanlarının durumu diğer siyasetçilerden daha farklı. Belediye başkanları o kentin içinden çıkan, orada yaşayan, eksiklerini bilen, çocuklarının ve torunlarının da yaşayacağı iyi bir şehir bırakmak, hemşehrilerimizi daha iyi yaşatmak için çalışıyor. Belediye başkanı görev süresi dolduğunda yine o toplumun içinde yaşıyor. Halktan kopuk olan bir kişi görev süresi içinde bile yolda karşılaştığı kimseye selam veremiyor” dedi.
Yeni yüzyılda artık tüm dünyada şehirlerin ön planda olduğuna işaret eden Başkan Altepe, “Köylerde yaşayan nüfus yüzde 10’lara kadar düştü. Dünyada da kentler yarışıyor. Bizim de bu yarışta bir yer sahibi olabilmemiz için şehrin her konusuyla ilgilenmemiz gerekiyor. Kültürel ve tarihi mirası korumak ve ayağa kaldırmak da bizim işimiz. Görevimiz olmadığı halde 2 yıl içinde 200’ün üzerinde okulun ihtiyacını giderdik. Bu bizim görevimiz değil diyemeyiz. Kentte olan her şey eksik kalan her hizmet bizim sorumluluğumuzdadır. Global bir yarışta artık hiçbir yerel yönetim bu konu bizimle ilgili, diğerleri bizimle ilgili değil diyemez” şeklinde konuştu.
Yerel yönetimin kentte yapılan hizmetlerin daha rahat kontrol edilebildiği bir yönetim şekli olduğunu belirten Başkan Altepe, “Yerel yönetimler en az kaynaklarla en çok işlerin yapılması için çalışan kurumlardır. Bursa dışında Bursa ile ilgili yapılan bir ihaleyi ya da çalışmayı ne kadar takip edebilirsiniz. Biz bu konuda oldukça şeffaf anlayış içindeyiz. Mesela stadyum inşaatında 36 firma ihaleye girdi. Metro ihalemize ise 12 firma girdi ve Bursalı bir firma ihaleyi aldı. Artık kendi şartlarımızı kendi kendimiz belirliyoruz. 90 trilyonluk raylı sistem inşaatında 210 trilyon tasarruf yaptık. Yerel yönetimler az imkanlarla çok iş yapmak peşindedir. Bunun için yerel yönetimlerin güçlü olması gerekiyor. Büyükşehir Belediyeleri’nin sayıları da artıyor. Nüfusları ve sınırları da genişliyor. Bu da yerel yönetimlere ve kentlere avantajlar sağlıyor” dedi.
Türkiye yerel yönetimlerde çok büyük hamleler yapıldığına işaret eden Başkan Altepe, “Hizmetlerimizi yaparken tüm dünyada incelemeler yapıyoruz. Artık yatırımlarla ilgili sorunlarımızı Avrupa’da Celtabet çözemediğimiz oluyor. Biz onların sorunlarını çözecek duruma geldik. Hedefimiz gelecek nesillere güzel ve sağlıklı bir kent bırakmak bu yüzden hiçbir işe biz bakmıyoruz demiyoruz. Hangi siyasi parti, kurum, kuruluş olursa olsun, kente fayda sağlayacak, şehri bir adım öne çıkaracak her projeye kimden veya nereden gelirse gelsin biz açığız. Bunun için tüm Bursa’daki değerleri yönetimin içine dahil ediyoruz. Önceki dönem belediye başkanlarımızın mecliste kürsüsü var. Bursa için yapılacak çalışmalarda birikimlerinden, fikir ve görüşlerinden faydalanıyoruz” diye konuştu.
Yerel yönetimlerin en önemli ve hassas noktasının halkla birlikte yapılması olduğunu ifade eden Başkan Altepe, “Bizim yönetim olarak trilyonluk projelerimiz var. Ancak halkın ne istediği, yaşadığı yerdeki eksiği önemli. Onların da taleplerini bilmek ve ihtiyacını gidermek için her zaman halkla birebir temasta olmalıyız. Büyükşehir Belediyesi olarak 6 ayda bir anket yapıyoruz. Vatandaşın bizim çalışmalarımıza nasıl baktığını, ne kadar ilgilendiğini, beğenip beğenmediğini görüyoruz. Tarihi miras projelerine ilk başlandığımızda kimse önemsemedi. Ancak baktık ki halkımız bu çalışmalardan oldukça memnun kaldı. Yapılan kamuoyu yoklamalarında da en çok beğenilen çalışmalar tarihi kültürel miras projeleri oldu. Biz çalışmaları halkın vergileriyle yapıyoruz. Bu yüzden halkın anlayacağı ve beğeneceği çalışmalar yapmak zorundayız” şeklinde konuştu.

260’TAN FAZLA TARİHİ ESER AYAĞI KALDIRILIYOR
Bursa’nın İstanbul’la birlikte en çok tarihi esere sahip bir şehir olduğunun altını çizen Başkan Altepe, “Bursa 6 padişaha ev sahipliği, Osmanlıya başkentlik yapmış, sultanların kurduğu bir şehirdir. 30 yıl öncesine kadar Bursa yine bu semtlerle sınırlıydı. Biz çarşısından, hanlarına, hamamlarına medreselerine, surlarına kadar kentteki tüm değerleri ve ecdat yadigarlarını ayağa kaldırıyoruz. Şimdi 7 yıl önce başlattığımız çalışmalar tüm Türkiye’deki belediyelerin örnek alıp gıpta ile baktığı bir kent haline geldi. Şu anda Bursa’da 260’dan fazla tarihi kültürel miras projesi devam ediyor. Bursa’nın artık bir turizm kenti olmasını istiyoruz” dedi.
Başkan Altepe, tarihi ve kültürel miras çalışmalarının yanı sıra günümüz ihtiyaçlarına cevap verecek, kavşak ve yollardan raylı sisteme yeni belediye binasından spor tesislerine, çevre ve kentsel dönüşüm projelerinden sosyal hizmetlere kadar her alanda yatırımların hızla devam ettiğini söyledi. Üreten kent Bursa’nın vagon imalatı konusunda da önemli ilerlemeler kaydettiğine işaret eden Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi’nin önderliği ve danışmanlığında yeni vagon üretimi Bursa sanayicisi tarafından tamamlandı. Vagonumuz yürür durumda. Gerekli izinlerin alınmasının ardından seri üretimi başlayacak. Öncelikle Bursa olmak üzere Türkiye’nin birçok kentinde yakında Bursa’nın ürettiği vagonu yerlerde görebileceksiniz” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.