SON DAKİKA
Hava Durumu

Başkan öğrencilere rehberlik etti

YILDIRIMLI ÇOCUKLARI BURSA’NIN TARİHİ VE KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİYLE BULUŞTURAN YILDIRIM BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL HAKKI EDEBALİ, ÖĞRENCİLERİN ŞEHİR TURUNA KATILARAK, MİNİKLERE TARİHİ ESERLER HAKKINDA BİLGİLER VERDİ. (İHA/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 09.03.2016 17:41
Haber Güncellenme Tarihi: 09.03.2016 18:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başkan öğrencilere rehberlik etti
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, 'Şehir Pasaportu' Projesiyle Bursa'nın tarihi mekanlarını ziyaret eden 6.sınıf öğrencilerine eşlik ederek,tarihi eserler hakkında bilgi verdi.



Yıldırımlı çocukları Bursa’nın tarihi ve kültürel zenginlikleriyle buluşturan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, öğrencilerin şehir turuna katılarak, miniklere tarihi eserler hakkında bilgiler verdi.
‘Şehir Pasaportu’ projesi çerçevesinde Yıldırımlı öğrencilerin tarih ve kültür turları devam ediyor. Yavuzselim İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin gezisine İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Damar ve Yıldırım Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ile beraber katılan Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, miniklere rehberlik yaparak, kültürel mirasımız hakkında bilgiler verdi. Güçlü yarınların ancak geçmişten alınan güçle sağlam temeller üzerine inşa edilebileceğini kaydeden Başkan Edebali, “8 bin 500 öğrenci Bursa’nın tarihi ve kültürel mirasını öğrenecek, bu coğrafyada iz bırakmış alimleri, arifleri, şehzadeleri ve padişahları daha yakından tanıyacak” dedi.
Projenin maksadının öğrencilerin kitaplardan okudukları bilgileri yerinde görerek pekiştirmelerini sağlamak olduğunu vurgulayan Edebali, “Kadim medeniyetimizin mirasçıları olan bizler, çocuklarımızın şehir bilinci ve tarih şuuruna sahip fertler olarak yetiştirmek zorundayız. Çocuklarımız bu projemizle hem eğlenecek hem öğrendiklerini pekiştirecek. Unutulmamalıdır ki tarihlerini bilmeyen toplumlar yok olmaya mahkumdur” ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.