SON DAKİKA
Hava Durumu

Batı'da Müslüman kadın devrimi  

Batı ülkelerinde her geçen gün yükselen, ırkçılık ve İslamofobiye rağmen güçlü ve dik duruşlarıyla İslam dünyasını Batı siyaset

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2018 17:52
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2018 18:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Batı'da Müslüman kadın devrimi  
Batı ülkelerinde her geçen gün yükselen, ırkçılık ve İslamofobiye rağmen güçlü ve dik duruşlarıyla İslam dünyasını Batı siyasetinde temsil eden kadınların varlığı da gün geçtikçe artıyor. Başarılı politika kariyerleri ile adından söz ettirmeyi başaran İlhan Ömer ve Mehreen Faruqi İslam dünyasının göğsünü kabartıyor.
Trump’ın Amerika’da tribünlerdeki başörtülü bir kadın dinleyiciye dahi tahammülü yokken, ABD’nin ilk Müslüman kongre adayı Somali kökenli eyalet milletvekili İlhan Ömer siyasette başarı grafiğini yükseltmeye devam ediyor. Ömer, başarısının ardından Somalili ve diğer göçmen Müslümanların oyları olduğunu, “Hemşehrilerimizi kampanyamıza dahil ettik ve kazandık.” diyerek dile getirdi. Öte yandan, Pakistan doğumlu siyasetçi Mehreen Faruqi, Avustralya Senatosuna seçilen ilk kadın Müslüman senatör oldu.
ABD’NİN İLK MÜSLÜMAN KADIN ADAYI KONGRE YOLUNDA
ABD’nin Minessota eyaletinde yapılan Temsilciler Meclisi ön seçiminde, Demokrat Parti’den aday olan Somali kökenli eyalet milletvekili İlhan Ömer, büyük bir başarıya imza attı. Somali kökenli Müslüman bir kadın olan İlhan Ömer, Demokrat Parti'nin Minnesota 5. Kongre Bölgesi için yapılan ön seçimi kazanarak Kasım ayında yapılacak olan Kongre seçimlerine adını yazdırdı. Eyalet Meclis Başkanı Anderson Kelliher gibi güçlü rakipler arasından sıyrılarak büyük bir seçim zaferi kazanan İlhan Ömer, yaptığı açıklamada şöyle konuştu; "Bugün burada zaferimizi kutluyoruz, çünkü hemşehrilerimizi kampanyamıza dahil ettik ve kazandık. Kampanya kadromuz, gönüllülerimiz ve 5. Kongre bölgesinin seçmenleri bize her gün uyanıp daha adil ve eşitlikçi bir toplum için mücadele etme gücü verdi."


KAZANIRSA İLK SOMALİLİ MÜSLÜMAN OLACAK
Liberal-demokrat seçmenin yoğun olduğu bölgede genç siyasetçi İlhan Ömer’in seçimi kazanması bekleniyor. Seçimi kazanması halinde İlhan Ömer, Temsilciler Meclisi’ne seçilen ilk Somalili Müslüman kadın olacak. İlhan Ömer 2016 yılında ABD’nin Minessota Eyaleti’nde Demokrat Çiftçi-İşçi Partisinden Eyalet Temsilciler Meclisine aday olmuş ve seçimi kazanarak, ABD'de eyalet meclisine seçilen ilk Somalili Müslüman ve başörtülü kadın olmuştu.
AVUSTRALYA SENATOSUNDA İLK KADIN MÜSLÜMAN!
Pakistan doğumlu ve Avustralya’da Yeşiller Partisinden aday olan Mehreen Faruqi, Avustralya Senatosuna seçilen ilk kadın Müslüman senatör oldu.  Pakistan’da Müslüman bir ailenin kızı olarak dünyaya gelen Mehreen Faruqi, Yeşiller Partsinden Yeni Güney Galler eyaleti senatörü Lee Rhiannon’ın görevinden istifa etmesiyle, eyalet parlamentosu ortak bir karar aldı ve boşalan Senato üyeliğine seçildi. Senatoya seçilmesinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Faruqi, Avustralya'da çok kültürlülüğü savunacağını ve İslamofobi ile ırkçılıkla mücadele edeceğini belirtti. Faruqi, Senatodan önceki gece yapılan oturumda Müsümanlara vize yasağı getirilmesini savunan Avustralyalılar Partisi Queensland Senatörü Fraser Anning’i sert sözlerle eleştirdi.


IRKÇI POLİTİKAYI ALEVLENDİRİYORLAR
Senatör Fraser Anning'in açıklamalarının, uzun süredir devam eden ırkçı bir politikayı alevlendirerek milyonlarca düzgün Avustralyalıyı töhmet altında bıraktığını ifade Faruqi, "Senatör Anning'in sözleri çok kültürlü toplumumuza hakaret. Senatodaki bu nefret tüccarları, ülkemizde nifak tohumları ekiyor. Dar siyasi çıkarları adına beyaz olmayan kişilere saldırmak için hiçbir fırsatı kaçırmıyorlar." şeklinde konuştu. Mehreen Faruqi, Aning’in vize yasağını savunurken, Hitler döneminde Nazi Almanyası’nda Yahudi soykırımı için kullanılan ‘nihai çözüm’ ifadesini kullanmasını ırkçılık  içermesi dolayıyla kınadı.
"KASITLI BİR STRATEJİ"
Senatör Mehreen Faruqi, Aning’in bilinçli bir şekilde korku ortamı oluşturmak, toplumu göçmenlere karşı kışkırtmak, toplumun göçmenlerden rahatsızlık duymasını amaçlayan kasıtlı bir strateji olduğunu söyledi. Senato'daki yeni görevini ırkçılık gibi kötü niyetli söylemlere dikkati çekmek için kullanacağını ifade eden Mejreen Faruqi, sözlerine şöyle devam etti; "Nihai çözüm teriminin kullanılması, şiddet yanlısı beyaz üstünlükçü görüşlere sahip insanları memnun etmeye yönelik iğrenç ve kasıtlı bir imadır. Böylesine tehlikeli ve ırkçı politikaların tartışmaya açılmaya devam etmesi üzücü. Bir senatör olarak bunu her zaman dile getireceğim." Senatör Aning, daha önce de Müslümanlara yönelik ırkçı söylemleri nedeniyle hem iktidar hem de muhalefet tarafından kınanmıştı. (Haber Merkezi)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.