SON DAKİKA
Hava Durumu

BDP'den 'heyet' çağrısı

BDP'li Kışanak, PKK'nın elinde tuttuğu kişilerle ilgili heyet hazırlığında olduklarını, heyette AK Parti, CHP ya da MHP'den milletvekili

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2013 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2013 17:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
BDP'li Kışanak, PKK'nın elinde tuttuğu kişilerle ilgili heyet hazırlığında olduklarını, heyette AK Parti, CHP ya da MHP'den milletvekili olabileceğini söyledi.


 
 

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, partisinin TBMM grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kışanak, İmralı görüşmelerine ait olduğu iddia edilen notların basında yer almasına ilişkin, ''Partimizden hiçbir şekilde sızdırma anlamına gelecek bir faaliyet söz konusu olmamıştır'' dedi.

PKK'nın elinde tuttuğu kişilerin serbest bırakılmasıyla ilgili sürece ilişkin bir soru üzerine Kışanak, ''Biz konuda bir heyet hazırlığı içesindeyiz. İnsan hakları alanında mücadele yürüten kurumlar partimize müracaat ederek heyette yer almak istediler. Belki bir karma heyet ya da partimizden oluşan bir heyetle bu çalışmayı yürüteceğiz'' diye konuştu.

Heyette AK Parti, CHP ya da MHP'den milletvekili olup olmayacağı sorusuna Kışanak, ''Bu partimizin faaliyeti ama onlardan da böyle bir teklif gelirse bunu değerlendiririz, açığız, olumlu yanıt da veririz'' karşılığını verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.