SON DAKİKA
Hava Durumu

'Berfo Ana' hayatını kaybetti

13 Eylül 1980'de gözaltına alındıktan sonra kaybolan oğlunun bulunması için yıllardır mücadele eden Berfo Kırbayır, 105 yaşında vefa

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2013 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2013 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
13 Eylül 1980'de gözaltına alındıktan sonra kaybolan oğlunun bulunması için yıllardır mücadele eden Berfo Kırbayır, 105 yaşında vefat etti.


 
 

13 Eylül 1980'de gözaltına alındıktan sonra kaybolan oğlu Cemil Kırbayır'ın bulunması için yıllardır mücadele eden ve kayıp yakınlarının "sembolü'' olan ''Berfo Ana'' olarak tanınan Berfo Kırbayır, 105 yaşında İstanbul'daki evinde vefat etti.

En son mide kanseri teşhisi konulan ve yaşlılığa bağlı rahatsızlıkları bulunan Berfo Kırbayır, saat 05.00'te İçerenköy'deki evinde hayatını kaybetti. Berfo Kırbayır'ın cenazesi, yarın toprağa verilmek üzere Ardahan'ın Göle ilçesine gönderilecek.

Kayıp ailelerin sembol ismi ''Berfo Ana'', ilerleyen yaşına rağmen, kayıp annelerin verdiği birçok etkinliğe katıldı, oğlu Cemil Kırbayır ve diğer kayıpların bulunması için kayıp yakınları ile birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de görüştü.

Berfo Kırbayır, 12 Eylül döneminin Genelkurmay Başkanı Yedinci Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın yargılandıkları ve rahatsızlıkları nedeniyle gelmedikleri 12 Eylül davasının duruşmasına ambulansla gelerek, müdahil oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.