SON DAKİKA
Hava Durumu

Beş köy yeni yıla elektriksiz girdi

Bursa'nın İznik ilçesine bağlı 5 köy yeni yıla elektriksiz girdi. Marmara'da yoğun kar yağışı İznik'in köylerinde elektrik hatlarını kopardı.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2015 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2015 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Beş köy yeni yıla elektriksiz girdi
Bursa'nın İznik ilçesine bağlı 5 köy yeni yıla elektriksiz girdi.
Marmara'da yoğun kar yağışı İznik'in köylerinde elektrik hatlarını kopardı. İznik'e 7 ila 15 kilometre uzaklıkta olan Göllüce, Müşküle, Mustafalı Aydınlar, Nüzhetiye köylerine tam 3 gündür elekrik verilemiyor. Elektrik şirketi, kar sebebiyle kopan hatları zor şartlar altında onarmaya çalışıyor.
3 gündür enerjisiz kalan köylüler isyan etti. Köy kahvehanelerine jenaratör yardımı ile elektrik veriliyor. Gece karanlıkta kaldıklarını, buzdolaplarındaki yiyeceklerin bozulduğunu dile getiren Göllüce köyü halkı, "2015 yılına elektriksiz girdik. Üç gündür medeniyetten uzaktayız. Akvaryumdaki balıklarımız öldü. Buzdolaplarımızdaki yiyeceklerimiz çürüdü. 3 gündür duş dahi alamadık. Cep telefonlarımızı şarz edebilmek için arabalarımızla İznik'e gelmek zorunda kalıyoruz. Hiç bir yetkili şu ana kadar çıkıp gelmedi. Hiç kimse bize bir açıklama yapmıyor. Marmara'nın göbeğinde yaşıyoruz. Bursa'ya bir saat mesafedeyiz, ama elektriğimiz yok" diye konuştu.
Göllüce Mahallesi Muhtarı Hasan Ayar, “Salı günü sabah saatlerinde elektrikler kesildi. Akşam üzeri bir saat geldi, sonra yine gitti. 3 gündür elektriklerin gelmesini bekliyoruz. Bizim zaten elektrik hatlarımız çok eski. En ufak bir rüzgar esse yağmur, yağsa elektriklerimiz kesiliyor. Yetkililerden bu hatların yenilenmesini istiyoruz" diye konuştu.
UEDAŞ İznik Müdürü Hüseyin Karataş ise, kar yağışının büyük bir afet olduğunu, aynı şekilde Orhangazi, Gemlik ve Yalova’da da bir çok yerin elektrik verilemediğini belirterek, “Şu an 20 kişiden oluşan 5 ekibimiz İznik’te elektrik hatlarının onarımı için aralıksız çalışıyor. Çoğu yerde kopan ağaç dalları tellerin kopmasına sebep oluyor. Bunun yanında yer yer hatların üzerindeki buz ve kar sebebiyle kopmalar oluyor. Yüksek kesimlerde yoğun tipi mevcut. Aynı hat birer kilometre ara ile kopuyor. Şu an yaşadığımız resmen bir afettir" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.